Condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare de magistrații de la Tribunalul Hunedoara, după ce şi-a abuzat ambele fiice minore, Dorin Gheorghe Beluş, un bărbat de 47 de ani din comuna hunedoreană Burjuc a contestat sentința la Curtea de Apel Alba Iulia. Ancheta efectuată de procurori a scos la iveală detalii tulburătoare.

Mama celor două fete, una în vârstă de 10 ani şi cealaltă de 17 ani, a plecat, în vara anului trecut, la muncă în Germania şi le-a lăsat pe acestea în grija tatălui şi a bunicii lor, cu toţii locuind într-o casă cu două camere din sat, transmite ziarulromanesc.de.

În dosarul întocmit de procurori se arată că „în 2 noiembrie 2018, fiica de 10 ani a bărbatului i-a mărturisit surorii ei de 17 ani, că inculpatul are un comportament ciudat faţă de ea, în sensul că, noaptea, când doarme, o supune unor agresiuni sexuale. De asemenea, i-a povestit că, în urmă cu o zi, inculpatul a chemat-o la baie, a dezbrăcat-o şi a abuzat-o”.

Anchetatorii au mai notat că fetița de 10 ani „a încercat să atragă atenţia asupra comportamentului neadecvat al inculpatului din cursul anului 2017, povestindu-i surorii sale că tatăl obişnuia să o pipăie, noaptea, când dormea (…). Desi ştia că nu este normală atitudinea tatălui ei, i-a fost frică şi ruşine de situaţia în care se afla, pentru a-l reclama. Cu toate acestea, anul trecut, i-a relatat o singură data, surorii ei, despre cele întâmplate, iar sora sa i-a spus că o va anunţa pe mama lor, dacă va mai fi agresată. Actele de agresiune sexuală au continuat până în data de 1 noiembrie 2018, când inculpatul a abuzat-o din nou”, se arată în dosar.

Pe 2 noiembrie, cele două fete au fiugit din casa în care locuiau, la părinţii unui prieten, în Hunedoara. De asemenea, au anunţat-o pe mama lor despre cele întâmplate, iar aceasta a venit de urgenţă din Germania şi a anunţat organele de poliţie.

Pe 7 noiembrie 2018 polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința tatălui unde au găsit un cearceaf, o față de pernă, o față de masa, două bluzițe ale persoanei vătămate, un șervețel, prezentând urme ce păreau a fi lichid seminal.

Despre urmele găsite la fața locului, Beluş a recunoscut că îi aparțin și că, de obicei, se masturba în timp ce o mângâia pe fetița lui în zona intimă, apoi se ștergea pe cearșaf, fețele de pernă sau hainele fetiței.

La rândul ei, adolescenta de 17 ani a declarat că pe vremea când avea aproximativ 10 ani şi dormea în aceeaşi camera cu tatăl ei, acesta o supunea aceloraşi tratamente, însă nu a spus niciunei persoane de frica tatălui.

În cele din urmă, tatăl victimelor, cu antecedente penale, a fost arestat preventiv. El a recunoscut faptele săvârşite. Fiica de 10 ani a avut nevoie de consiliere psihologică, pentru a trece peste traumele suferite.