Evenimentul Zilei > Social > Dr. Monica Pop trage un semnal de alarmă: „Picăturile pentru ochi obosiți sunt foarte periculoase”
Dr. Monica Pop trage un semnal de alarmă: „Picăturile pentru ochi obosiți sunt foarte periculoase”

Dr. Monica Pop trage un semnal de alarmă: „Picăturile pentru ochi obosiți sunt foarte periculoase”

Managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti, prof. dr. Monica Pop, desfi ințează picăturile pentru ochii obosiți. Potrivit specialistului, popularele soluții care promit o privire clară și luminoasă sunt, în realitate, un real pericol pentru sănătate și nimeni nu ar trebui să le folosească.

Nu este prima dată când celebrul oftalmolog trage un semnal de alarmă asupra riscurilor la care se expun persoanele care folosesc picăturile pentru ochii obosiți. Acele picături speciale pentru ochi, care dau un aspect plăcut albului ochilor și șterg semnele oboselii, și pe care le găsim pe rafturile din farmacii, cumva, la categoria cosmetice.

În calitate de medic oftalmolog, Monica Pop ne-a explicat cât de periculoase sunt aceste soluții miraculoase.

„Sunt o foarte mare tâmpenie și prezintă un foarte mare risc, sunt foarte periculoase. Am avut recent o pacientă care a făcut accident vascular după ce a folosit astfel de picături. Aceste produse nici nu ar trebui să existe după părerea mea. Nu sunt bune pentru nimeni. Sunt picături oftalmologice cu scop comercial. Un medic oftalmolog nu va prescrie niciodată așa ceva, decât dacă l-a corupt o firmă producătoare, dar sper că nu s-a întâmplat așa ceva”, a declarat dr. Monica Pop.

Potrivit medicului, deși la început picăturile conferă un aspect luminos privirii, înlătură roșeața și fac ochiul alb și frumos, efectul dispare în câteva ore, iar roșeața revine chiar mai accentuat, iar cu timpul se dezvoltă sindromul „ochi uscat”. „Aceste picături pot cauza tahicardii, creșteri ale presiunii intraoculare, tensiune arterială, agitație, agravarea hipertiroidiană și crize cardiace, iar în timp, dezvoltă sindromul ochi uscat”, ne-a explicat oftalmologul.

Provoacă dependență

Mai mult, medicul atrage atenția asupra faptului că picăturile „de albit” provoacă dependență. Persoanele care folosesc astfel de picături au ochii roșii în permanență, dacă nu aplică doza de înfrumusețare.

 

„Sunt picaturi cu puternic caracter comercial, fără niciun efect benefic asupra ochilor”

Anul trecut, renumitul oftalmolog a atras atenția asupra pericolelor din spatele acestor picături, pentru prima dată, într-o postare pe contul său de Facebook, după ce o prietenă actriță a avut o criză de tahicardie în urma folosirii acestor produse. „Am văzut mereu doar reclame comerciale și nicidecum medicale, pe tv, expuse fără consultarea prealabilă a medicilor oftalmologi. Sunt picături cu puternic caracter comercial, fără niciun efect benefic asupra ochilor, dimpotrivă, și cu prea multe efecte negative! CNA ar trebui să accepte numai reclamele ne-nocive, oricât ar plăti firmele de distribuții, de substanțe care fac mult mai mult rău decât bine”, a scris Monica Pop la acea vreme.