Redăm integral postarea făcută de medicul Monica Pop pe pagina sa de Facebook:

”NOAPTE. GREA de GARDA !
AMBULANTA.
MINOR RANIT. SINGUR!!

Baiat de 17 ani, din judetul Dimbovita.Plaga sclerala. Afirmativ, cazut pe trotuar cu ochiul drept intr-o teava ???!!!(Nu stim daca e adevarat.Asa spune, cine stie?!) Singur. Istet. Nu mai merge la scoala de 2 ani.Parintii-plecati in Germania. Are 3 surori mai mici. Lasati toti 4 in grija unui unchi, fara vreun act legal. Trebuie operat. Repede, ca sa mai aiba o sansa. Cu anestezie generala. CE E DE FACUT?! E MINOR! Si, SINGUR! Cine semneaza pt el???!!! MEDICII! Cine altcineva? Unchiul, nu e si nici nu are acte de tutela! Nu are drept de semnatura,! Si, mai are 3 copii in grija. Protectia, copilului?! In crucea noptii?!, Nu e ! Nu e nici ziua, de altfel! Fara operatie in urgenta, pierde ochiul, sigur. Nu se poate astepta dimineata! Sansele scad pe masura ce trece timpul!Cu operatie, are o sansa. Oricum, nu are cine semna pentru el! Telefoane. Sfatuire.Se scrie in foaie. Echipa de garda (3 medici oftalmologi si medicul anestezist), Toti! Baiatul, curajos si brav, vrea operatie! Ora 2 si ceva. Ce-o fi, o fi! Trebuie operat! Cu orice risc!

HOTARIRE.
TOTI, MEDICII, LA UNISON!
SI BAIATUL.!

! Se intra in sala. Toata echipa. Decurge bine operatia! Dimineata, ochiul arata multumitor.E inca greu, e grav ( teava de pe trotuar, deci…)!. Dar, are o sansa.Salvat?!!! Nu stim inca! Vom vedea. Avem tot ce ne trebuie ca medicatie. Tot. Dar, trebuie sa aiba si el un organism care sa poata lupta si…noroc! Pina acum, n-a prea avut, saracul!
Baiatul e slabut, palid dar istet si curajos! Sarac! Cu bun simt! Maturizat prematur, de necazuri! Speram toti pentru el!

BRAVO, COLEGI!
BRAVO, BAIATULE!
Asa sint medicii romani, cu tot noroiul care se pune , aproape zilnic,, pe capul lor!
IN LOC DE COROANA!”
, concluzionează medicul Monica Pop.

 

Te-ar putea interesa și: