Chiar dacă țara noastră nu a avut nicio reprezentantă pe tabloul probei de simplu al importantului turneu WTA găzduit de orașul Doha, Monica Niculescu a reușit să ajungă, împreună cu partenera sa Jelena Ostapenko, în marea finală a întrecerii de la dublu.

Perechea româno – letonă a produs, joi, surpriza și le-a eliminat pe principalele favorite de la Qatar Open, cehoaicele Barbara Krejcikova și Katerina Siniakova. Deși au cedat, în mod categoric, în primul set al confruntării, cu scorul de 2 – 6, Niculescu și Ostapenko au revenit spectaculos și au întors rezultatul în favoarea lor.

Experimentata jucătoare din Slatina, ajunsă deja la vârsta de 33 de ani, și mult mai tânăra sa parteneră din Letonia au început cu stângul și cel de-al doilea act al întâlnirii, dar și-au recuperat rapid break-ul și au închis, până la urmă, setul, cu 6 – 3.

Super tie – break pe muchie de cuțit

A urmat apoi un super tie – break extrem de echilibrat, în care niciuna din echipe nu a izbutit să se desprindă pe tabela de marcaj la mai mult de un punct distanță. Cehoaicele Krejcikova și Siniakova au fost aproape de victorie, conducând cu scorul de 8 – 7, însă Niculescu și Ostapenko au câștigat trei mingi consecutive și au obținut, pe muchie de cuțit, biletele pentru ultimul act.

În marea finală a competiției de la Doha, duo-ul româno – leton se va duela cu perechea alcătuită din americanca Nicole Melichar și olandeza Demi Schuurs, care a trecut în penultimul act de Andreja Klepac și de cunoscuta indiancă de 34 de ani, Sania Mirza. Această partidă decisivă va fi programată să se dispute vineri, în jurul orei 15:00.

Debutul de sezon nu a fost deloc unul îmbucurător pentru Niculescu. O specialistă a probei de dublu, tenismena de 1,68 metri nu și-a trecut în cont nici măcar un singur succes în meciurile de simplu, din 2021, având un bilanț negru, de cinci înfrângeri.