Evenimentul Zilei > Politica > Monica Macovei, decisă să candideze independentă
Monica Macovei, decisă să candideze independentă

Monica Macovei, decisă să candideze independentă

După incidentele de la congresele de fuziune ale PNL și PDL, Monica Macovei este tot mai hotărâtă să candideze ca independent la președinția României, afirmă surse politice. PDL a refuzat să măsoare intenția de vot în cazul ei, în studiul sociologic pe care- l va efectua împreună cu PNL în vederea desemnării candidatului comun la președinția României. În plus, sâmbătă, Monica Macovei nu a putut lua cuvântul nici măcar la Convenția Națională a PDL, deși, în urma faptului că făcuse cerere scrisă, conducerea partidului îi promisese că i se va găsi un loc în program.

În consecință, grupul de susținători ai Monicăi Macovei se pregătește să înceapă în zilele următoare strângerea de semnături pentru susținerea candidaturii sale la președinție.

Potrivit legii, pentru depunerea candidaturii este nevoie de semnăturile a 200.000 de alegători. Lui Macovei îi lipsește însă infrastructura necesară strângerii acestor semnături. Susținătorii ei anonimi au deschis, pe Facebook, pagina „Macovei pentru România” care, de la înființare până în acest moment, a strâns puțin peste 10.000 de like-uri. Fostul consultant american al lui Cătălin Predoiu, Nino Saviano, îi ajută „informal” cu sfaturi. Potrivit unor surse politice, teoria lui Saviano este că un candidat independent ar avea șanse să câștige președinția României.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: