Printr-un concurs favorabil al destinului, Simona Ionescu, în prezent redactor-şef al „Bulinei roşii”, avea să fie martora unor declaraţii a căror dimensiune poate că nici nu a fost cuantificată la adevărata lor valoare la acea vreme.

Practic, în Evenimentul zilei se publica un interviu-eveniment, în care se tipărea certificatul de naştere al unui Parchet Anticorupţie; mai exact se mediatiza „crearea la nivel naţional a unui Oficiu pentru combaterea criminalităţii grave economico-financiare, care să intre în structura Ministerului Public, sub conducerea unui procuror-şef, compus din 5-10 procurori specializaţi, având în structură ofiţeri de poliţie delegaţi să lucreze în subordinea acestor magistraţi, precum şi 10-20 experţi financiari, după modelul adoptat de alte ţări precum Spania, Norvegia, Danemarca, Africa de Sud şi altele”.

Acestea erau câteva dintre gândurile şi planurile procurorului Eugen Vasiliu, directorul Direcţiei I din Parchetul General, cel care elaborase un proiect de modificarea a Legii 92/1992, dar şi un set de măsuri „menite să cotracareze şi să stopeze infiltrarea criminalităţii economice în structurile statului”.

Vasiliu dorea întărirea sistemului judiciar românesc, iar Simona Ionescu a surprins excelent acest aspect în interviul al căruit titlu foarte inspirat a fost „În lupta cu criminalitatea economică se impune înfiinţarea Parchetului Anticorupţie”. Magistratul era conştient că România va fi o pradă a ingineriilor financiare şi punea bazele unei instituţii care în timp avea să devină ceea ce astăzi înseamnă Direcţia Naţională Anticorupţie.