Evenimentul Zilei > Justitie > Monica Iacob Ridzi, premiată la concursul „Poezie de puşcărie”. A venit la festivitate cu proteze la picioare
Monica Iacob Ridzi, premiată la concursul „Poezie de puşcărie”. A venit la festivitate cu proteze la picioare

Monica Iacob Ridzi, premiată la concursul „Poezie de puşcărie”. A venit la festivitate cu proteze la picioare

Monica Iacob Ridzi, care se află închisă la Spitalul Penitenciar Jilava, a obţinut premiul al doilea la concursul "Poezie de puşcărie", la secţiunea ”Poezie femei”. Fostul ministru a venit la festivitatea de decernare a premiilor cu proteze la picioare, a precizat scriitorul Dan Mircea Cipariu, preşedintele juriului.

"Astăzi am prezidat pentru a șaptea oară consecutiv Concursul Național "Poezie de Pușcărie" organizat de Administrația Națională a Penitenciarelor. M-a impresionat teribil Monica Iacob Ridzi (premiul II, la poezie), cu proteze la picioare și o privire care cutreiera parcă o altă lume. Sper ca președintele Johannis să răspundă favorabil cererii ei de grațiere. Umanitatea e tot ceea ce pare că ne-a mai rămas…",  a sris pe contul său de Facebook, Dan Mircea Cipariu.

Soţul Monicăi Iacob Ridzi, Tiberiu Iacob Ridzi, a explicat, pentru Mediafax, că soţia sa a câştigat locul al doilea cu o poezie intitulată "Poezie despre viaţă", în care "exprimă în cuvinte exact ce simte şi ce trăieşte". În legătură cu protezele pe care le poartă Monica Iacob Ridzi la genunchi, el a precizat că altfel ea nu poate merge.