Lipsa de popularitate a Prințului Charles pune în mare pericol viitorul monarhiei britanice. Cei care visează să transforme Marea Britanie într-o republicpă vor să exploateze această vulnerabilitate.
Viitorul monarhiei „ar trebui decis prin votul public privind înlocuirea reginei Elisabeta a II-a”, susține Graham Smith, CEO-ul organizației Republica. în așa fel încât Charles să nu ajungă pe tron.
"Oamenii vor să aibă de ales"
„Fie că votul se organizează înainte de moartea Reginei fie la scurt timp după aceea, cred că trebuie să punem capăt monarhiei. Ar fi de preferat un referendum care ne oferă posibilitatea de a ne schimba constituția și de a scăpa de monarhie pentru a putea crea o democrație parlamentară care să fie pe deplin democratică și care să ne ofere un șef de stat ales de noi, care să ne slujească și să ne reprezinte”.
Biblia a prevestit pandemia Covid-19? „Dar, înainte de toate acestea, vă vor prigoni…
"Este timpul să lăsăm poporul britanic să voteze pentru următorul șef de stat, mai degrabă decât să ni se spună că vom fi spectatori. Trebuie să avem de ales, este clar că oamenii vor să aibă de ales", susține Graham Smith.
Numai o cincime din britanici se pronunță pentru republică
Ideea republicanilor britanici de a convoca un referendum cu privire la viitorul monarhiei a stârnit un val de critici, Cel mai vocal a fost Richard Fitzwilliams, expert în problemele familiei regale. „Nu trebuie să organizăm un un referendum ca să vedem dacă avem nevoie de o monarhie sau nu. Sondajele arată în mod constant că ideea de a înlocui monarhia cu o republică este sprijinită numai de aproximativ o cincime din alegători. Prin urmare, referendumul n-are rost. Nu există niciun motiv pentru o astfel de propunere în afară de ideologia lor”
Panică în SUA. Armele secrete schimbă echilibrul de forțe în „Războiului Stelelor”
Prințul Charles e problema
Autorul și expertul regal Clive Irvingrințul Charles e problema spune că suverana merită mulțumiri pentru că a salvat până acum monarhia britanică, dar că aceasta s-ar putea prăbuși sub prințul Charles.
În noua sa carte („Ultima regină: bătălia de șaptezeci de ani a Elisabeta a II-a pentru a salva casa Windsor”) Irving susține că prințul Charles va „accelera declinul monarhiei”. În opinia sa, prințul moștenitor e total nepotrivit pentru a urca pe tron și nu va face altceva decât să „accelereze abolirea monarhiei.”
„Pentru a evalua viitorul monarhiei în perioada de după regină, ar fi foarte bine să ne uităm în trecut”, susține scriitorul.
„Regina și tatăl ei, George al VI-lea, au fost excepții în dinastia Windsor care a urmat-o pe regina Victoria, sunt singurii care au fost exemplari în rolul de suverani. Edward al VII-lea, George al V-lea și Edward al VIII-lea aveau mari defecte.(…) „Edward al VII-lea era lacom și de o senzualitate scârboasă, George al V-lea a fost un om mult prea direct, mereu prost dispus și un tată dezastruos. Rezultatul a fost nepăsarea totală a moștenitorului său, Edward al VIII-lea, a cărui abdicare a afectat foarte mult monarhia”.