Prezentatorul a povestit recent, după întoarcerea în țară, că nu a contactat noul coronavirus, dar a fost infectat de țănțari cu virusul Dengue. Avea să fie primul european de acolo care a contractat boala după zeci de ani de la ultimul caz înregistrat.

„Am avut și voi mai avea. Virusul există și e foarte periculos. Cine nu pricepe asta e…. pff, mi-e greu să-i cataloghez decent pe cei care cred în conspirații mondiale. Ne plângem că statul ne impune să purtăm niște măști, suntem revoltați, ne dăm cu capul de pereți că, vezi Doamne, suntem oprimați. Pe bune?! Ce mare scofală e? Dacă toți am înțelege și am purta măștile astea măcar două săptămâni, am reduce enorm de mult cazurile de pozitivi. E fizică, e matematică, e logică! Dar noi murim de nerăbdare să ne înghesuim la petreceri în cluburi! Asta este!”, a declarat Dan Cruceru.

Dan Cruceru a stat patru luni acolo, prezentând emisiunea Survivor România. Prezentatorul spune că într-o dimineață când își bea cafeaua a simțit că a fost înțepat de un țănțar, dar nu a dat importanță prea mare. Abia după trei zile a început să se simtă rău.

„Aproape am și uitat de povestea asta, fiind Covid-ul mult mai la modă. Glumesc! Au fost câteva zile grele, cu febră și stare fizică foarte proastă. Dengue e transmis de anumiți țânțari. Stăteam într-o dimineață pe terasa casei în care locuiam, îmi beam cafeaua și aproape nici n-am simțit când m-a pișcat o astfel de insectă.

După trei zile, însă, aproape că nu mă mai puteam ridica din pat. Am ajuns la spital, cu un risc destul de ridicat de hemoragii. M-am panicat nițel, mai ales că eram la 10 mii de km distanță de casă. Din fericire, chiar am avut o super echipă de medici care m-au pus repede pe picioare și le mulțumesc încă o dată pentru asta”, a mai povestit Dan Cruceru, potrivit cancan.ro.