Evenimentul Zilei > Actualitate > Moment macabru pregătit de fanii Stelei pentru Gigi Becali. Cruce pentru finanțatorul de la FCSB
Moment macabru pregătit de fanii Stelei pentru Gigi Becali. Cruce pentru finanțatorul de la FCSB

Moment macabru pregătit de fanii Stelei pentru Gigi Becali. Cruce pentru finanțatorul de la FCSB

Suporterii de la CSA Steaua au continuat războiul cu Gigi Becali, finanțatorul de la FCSB, și la prima partidă oficială jucată pe noua arenă din Ghencea.

CSA Steaua a debutat, miercuri, în liga a II-a, cu o victorie. „Roș-albaștrii” au câștigat partida disputată pe teren propriu, cu Csikszereda, scor 1-0. A fost prima confruntare oficială găzduită de noul stadion din Ghencea. La acest eveniment au asistat doar 3.700 de spectatori, iar unii dintre ei, galeria Stelei, au pregătit un moment și pentru Gigi Becali, finanțatorul de la FCSB.

Cruce pentru Gigi Becali, finanțatorul de la FCSB

Ultrașii din Peluza Sud u afișat o cruce imensă cu numele patronului de la FCSB și cu doi ani: 1958, cel al nașterii, și 2021. De la începutul meciului, suporterii au creat un spectacol pirotehnic, pentru că au aprins torțe și fumigene. În minutul 4, partida a fost întreruptă de arbitru, din cauza vizibilității scăzute.

Altfel, fanii Stelei au proferat și scandări cu tentă xenofobă la adresa adversarilor. Crainicul stadionului din Ghencea a fost nevoie să intervină: „Vă rugăm să încetați cu scandările xenofobe! Clubul ar putea avea de suferit”.

„Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/ xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei”, se spune în regulamentul disciplinar al FRF.

„Norocul a fost de partea noastră”

„Este început de campionat, jucătorii trebuie să se obișnuiască cu Liga 2. Mulți au luat-o de jos, trebuie să se obișnuiască cu ritmul partidelor. Vreau să le mulțumesc suporterilor pentru că au fost alături de noi, chiar și în momentele grele.

Csikszereda este o echipă matură, au avut și ei ocazii, dar norocul a fost de partea noastră. Un egal cred că ar fi fost echitabil. Sunt mulțumit de atitudinea noastră, astăzi am câștigat prin dăruire și prin suportul fanilor. Puteau să vină mai mulți suporteri, dar mulți sunt plecați la mare în această perioadă de concedii”, a spus Daniel Oprița, antrenorul celor de la CSA Steaua, la finalul confruntării din Ghencea.