Molima care face prăpăd. Nu mai scapă nimeni! E dezastru în România

Molima care face prăpăd. Nu mai scapă nimeni! E dezastru în România Sursa: arhiva EVZ

Valul cinci al pandemie era preconizat a fi unul mult mai lejer în comparație cu cele precedente. În timp ce unele state relaxează măsurile, spitalele din România sunt pline de pacienți infectați. Medicul Beatrice Mahler anunță un număr din ce în ce mai mare de pacienți, dar se plânge de numărul cadrelor medicale. Multe dintre acestea sunt infectate, fiind plasate în izolare.

Secția COVID-19 a Institutului „Marius Nasta” din Capitală este la capacitate maximă de o săptămână, anunță medicul Beatrice Mahler, managerul spitalului. Aceasta susține că următoarele zile sunt cruciale pentru evoluția valului cinci, care s-ar putea prelungi. Unitatea medicală nu se confruntă doar cu un număr mare de pacienți infectați cu COVID-19, ci și lipsă de personal. Mai multe cadre medicale au fost infectate și se află acum în izolare.

„De o săptămână secția COVID a spitalului e la capacitate maximă. La secția de Terapie sunt câteva paturi libere, dar nu pentru că nu ar fi pacienți, ci pentru că nu avem personal, o parte din el este acasă pozitiv sau în carantină.

Numărul e mare și de pacienți la centrul de recoltare, undeva la 250 pe zi, avem circa 100 de pacienți la centrul de evaluare.

Ne puteți urmări și pe Google News

E o perioadă dificilă cu multiple zone de foc, și nu doar pacientul COVID are nevoie de asistență. Aceeași presiune o resimțim și în zona de pacient cronic, și aici numărul de internări e mare, lucru pe care nu l-am mai avut în celelalte valuri. Când o parte dintre colegi sunt bolnavi, e o dificultate în a asigura asistența medicală”, a declarat Beatrice Mahler.

Managerul spitalului „Marius Nasta” din Capitală susține că bilanțul din această săptămână este crucial în evoluția valul cinci al pandemiei.

„Datele de săptămâna aceasta sunt importante. Platou nu înseamnă că a trecut dificultatea, dar e un punct de la care sperăm că lucrurile vor merge într-o direcție bună”, a precizat Beatrice Mahler.

Colegiul Medicilor transmite un semnal de alarmă. Nu mai sunt locuri în spitalele din Capitală

Un semnal de alarmă a fost trimis marți și de către Colegiul Medicilor din București. Aceștia au transmis că presiunea din spitale a crescut foarte mult în ultimele săptămâni. Din ce în ce mai multe persoane infectate cu COVID-19 ajuns la spital, însă aglomerarea este și din cauza evaluării și testării în centrele deschise în spitale.

Colegiul Medicilor a făcut apel „înțelegere și respect” atât către populație, cât și către cadrele medicale. Valul cinci al pandemiei a pus deja presiune pe sistemul medical, fiind vizați medicii de familie, cadrele Serviciului de Ambulanță, însă și personalul din spitale.

„Numărul cazurilor zilnice de infectare cu SARS-CoV-2 atinge cote alarmante, de la o zi la alta. În valul cinci al pandemiei de COVID-19, s-au atins recorduri de cazuri noi de infectare înregistrate în doar 24 de ore. Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns marţi, în Bucureşti, la 34,29 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Este cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 atinsă până acum în Capitală, în pandemia de COVID-19”, a transmis Colegiul Medicilor din București.