George Floyd, devenit de atunci un nou simbol al brutalităţii poliţieneşti împotriva comunităţii afro-americane

„În mod evident, imaginile a ceea ce s-a petrecut cu George Floyd au fost extrem de răscolitoare, la fel ca şi scenele de tulburări şi de violenţe care au loc pe teritoriul SUA”, a declarat duminică ministrul de externe britanic Dominic Raab.

Întrebat de canalul Sky News cu privire la acest subiect, Raab a refuzat să comenteze mesajul polemic de pe Twitter al lui Donald Trump şi modul în care acesta gestionează această criză. „Nu vreau să mă afund în întrebarea de a şti dacă remarcile preşedintelui american erau cel mai bun lucru de făcut”, a spus ministrul. „Vreau să mă concentrez asupra muncii care ne rămâne de făcut” referitor la criza de COVID-19, a adăugat el.

Preşedintele american, care a denunţat în mai multe rânduri moartea „tragică” a lui George Floyd, a apreciat că tulburările ar dezonora memoria sa prin „violenţa” şi prin „vandalismul” lor. „Când jaful începe, încep împuşcăturile”, a reacţionat el într-un mesaj pe Twitter, cenzurat ulterior.

Mai multe sute de manifestanţi au organizat de asemenea o adunare în faţa Ambasadei SUA din Berlin, agitând pancarte prin care cereau „Dreptate pentru George Floyd!”, „Încetaţi să ne ucideţi!” ş.a.m.d.

O acţiune similară de protest a avut loc duminică şi la Copenhaga, capitala daneză, unde sute de persoane s-au adunat în faţa Ambasadei SUA pentru a protesta împotriva morţii lui George Floyd, notează Agerpres.

PAGINA ANTERIOARA