Evenimentul Zilei > Actualitate > Moarte cutremurătoare adusă de COVID-19. Oricine o poate păți, nu contează vârsta sau starea de sănătate
Moarte cutremurătoare adusă de COVID-19. Oricine o poate păți, nu contează vârsta sau starea de sănătate

Moarte cutremurătoare adusă de COVID-19. Oricine o poate păți, nu contează vârsta sau starea de sănătate

Într-unul dintre saloanele de boli infecțioase ale Spitalului Județean Ploiești s-au consumat, zilele trecute, scene cutremurătoare.

Un bărbat care tocmai primise confirmarea că este infestat cu COVID-19 nu a suportat vestea și, cel mai probabil speriat că va fi răpus de boală, și-a tăiat gâtul cu un cuțit. Rana a fost atât de adâncă încât omul, care avea 65 de ani, nu a mai putut fi salvat.

Polițiștii și procurorii ploieșteni anchetează moartea violentă a bărbatului.

Pentru că nu s-a simit bine, iar simptomele erau foarte asemenătoare cu cele ale coronavirusului, bărbatul, însoțit de un membru al familiei, s-a dus la camera de primiri urgențe a Spitalului Județean Ploiești pentru consult și analize.

După ce a trecut de triajul medical obligatoriu – în urma căruia doctorii au presupus că ar putea avea coronavirus -, omului i s-a făcut testul pentru a afla dacă suspiciunile de infestare cu COVID-19 se confirmă. Cum rezultatul a ieșit pozitiv, bărbatul ce avea 65 de ani a fost redirecționat pe loc, pentru internare și tratament spre secția de boli infecțioase (n.r. Secția Movilă) a unității medicale ploieștene.

Sinucigașul suferea și de leucemie

La scurt timp de la internare, chiar în salonul în care a fost repartizat, bărbatul a luat o decizie extremă, care a îngrozit. S-a sinucis! Cu un cuțit, pacientul care tocmai fusese confirmat cu COVID-19, și-a tăiat gâtul.

Scenele cutremurătoare s-au consumat fără ca vreunul dintre pacienți sau vreun cadru medical aflat în tură să-l vadă și să-l poată opri. Sinucigașul nu a lăsat nici un bilet în urma lui, însă este foarte probabil ca vestea că este bolnav de coronavirus să-l fi copleșit. Cu atât mai mult cu cât bărbatul suferea și de leucemie.

Cadrele medicale vor fi audiate conform procedurilor

Cadavrul a fost preluat de medicii legiști de la Serviciul de Medicină Legală Ploiești pentru a fi autopsiat, având în vedere că moartea a fost una violentă, iar sinucidrâera face acum obiectul unei anchete a polițiștilor și procurorilor ploieșteni.

Surse judiciare vorbesc despre fatpul că prin birourile investigatorilor va trece tot personalul medical care a fost de  gardă atunci și care avea în grijă pacienții aflați în salonul unde bărbatul onfestat cu COVOD-19 și-a tăiat gâtul.

„Firește, personalul care a fost de gardă în acea noapte va fi audiat, conform procedurilor. Principala ipoteză e
sinuciderea, nu există indicii care să contureze o altă ipoteză a morții bărbatului și nici vinovăția vreunei persoane”, ne-au explicat surse judiciare.

Polițiștii și procurorii anchetează moartea bărbatului

Legat de gestul extrem al bărbatului care și-a tăiat gâtul într-unul dintre saloanele de boli infecțioaseale Spitalului Județean Ploiești, reprezentanții biroului de presă al IPJ Prahova ne-au delcarat: „În cursul zilei de 19 octombrie, în jurul orei 22:30, politiștii Secției de Poliție Nr. 2 Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 65 de ani, internat în cadrul unei unităţi sanitare, s-a tăiat utilizând un obiect tăietor-înțepător. Din nefericire, bărbatul a decedat.

Ancheta continuate de către polițiști, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, într-un dosar penal pentru ucidere din culpă”.

Având în vedere că bărbatul care și-a luat viața fusese confirmat cu COVID-19, familia va trebui să respecte niște reguli stricte, impuse de alerta epidemiologică, atunci când îl va înmormânta.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.