Evenimentul Zilei > Politica > Mitropolitul Harghitei și Covasnei PROPUS de oameni ca înlocuitor al mitropolitului Banatului
Mitropolitul Harghitei și Covasnei PROPUS de oameni ca înlocuitor al mitropolitului Banatului

Mitropolitul Harghitei și Covasnei PROPUS de oameni ca înlocuitor al mitropolitului Banatului

Credincioșii fac un apel către Patriarhul Daniel al Bisericii ortodoxe Române, cu privire la alegerea viitorului mitropolit al Banatului.

Miercuri, PS Daniel e așteptat la Timișoara, unde va oficia slujba de pomenire după 40 de zile de la momentul în care mitropolitul Banatului, ÎPS Nicolae a trecut la cele veșnice. În ziua următoare este programat un Sinod Mitropolitan, în care vor fi propuși doi înlocuitori ai defunctului mitropolit.Deși e de așteptat ca îmn sinod să fir propuși doi arhiepiscopi bănățeni, PS Lucian  și PS Paisie, un grup de credincioși îl propun pe mitropolitul Harghite și Covasnei ca înlocuitor al ierarhului defunct.
”Noi, următorii creștini ortodocși membri ai Bisericii Banatului, având bunacredință și grijă pentru viitorul bisericii noastre, (…) cu respect am dori ca pe lista  înaintată Sfântului Sinod să fie propus și ÎPS Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei și Harghitei, ale cărui fapte vrednice s-au făcut cunoscute în toată țara. Avem convingerea că prin acceptarea acestei propuneri Sfântul Sinod al BOR va aduce mult bine Bisericii Banatului care are nevoie mai mult ca oricând de Păstorul cel bun ce îi pasă de oile sale”, se arată în document.  Solicitarea vine din partea a 112 credincioși și a fost depusă, luni, la registratura Mitropoliei Banatului.