Evenimentul Zilei > Social > Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ: „Darurile vremelnice capătă valenţă veşnică”
Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ: „Darurile vremelnice capătă valenţă veşnică”

Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ: „Darurile vremelnice capătă valenţă veşnică”

Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Andrei Andreicuţ, spune, în pastorala sa de Crăciun, că toţi trebuie să fim mai darnici, pentru că, dăruind cuiva, de fapt ne dăruim nouă înşine.

La rândul său, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a adresat, în Pastorala la Sărbătoarea Naşterii Domnului, un îndemn la „rugăciune, solidaritate şi ajutorare frăţească”, în contextul pandemiei de coronavirus, care a „îndoliat şi întristat” mulţi români.

„În contextul pandemiei de astăzi, omenirea confruntată cu noul coronavirus traversează o perioadă grea privind viaţa şi sănătatea oamenilor. Şi poporul român este îndoliat şi întristat, deoarece mulţi români au decedat, iar alţii au suferit până când s-au vindecat de această boală. Prin urmare, este mare nevoie de multă rugăciune, de solidaritate şi ajutorare frăţească. În acest sens, adresăm îndemn părintesc tuturor, de a veni în ajutorul celor aflaţi în suferinţă şi în lipsuri, a familiilor sărace, sprijinind familiile cu mulţi copii, bătrânii şi persoanele singure, descurajate, îndoliate şi îndurerate, oferindu-le un semn al iubirii milostive a lui Hristos faţă de ei, un cuvânt bun şi o faptă bună”, afirmă Patriarhul Daniel.

„Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare şi de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credinţe, mărturii concrete ale iubirii noastre smerite faţă de Dumnezeu şi faţă de oameni”.

Foto: Facebook

PAGINA ANTERIOARA