Mitropolia Olteniei a plafonat tarifele pentru ceremoniile religioase. Cât costă acum un botez, o nuntă sau o înmormântare

Mitropolia Olteniei a plafonat tarifele pentru ceremoniile religioase. Cât costă acum un botez, o nuntă sau o înmormântare Sursa: Arhiva EVZ

Mitropolia Olteniei a impus un set de prețuri maxime pentru ceremoniile religioase precum nunți, botezuri sau înmormântări după ce a plafonat taxele bisericești. Această schimbare aduce beneficii românilor, deoarece acum vor ști cu certitudine cât trebuie să aibă pregătit în buzunar pentru astfel de evenimente, iar preoții vor fi reglementați de un cadrul clar și oficial în privința tarifelor percepute.

Conform noilor reglementări, noile tarife pentru ceremoniile religioase ar trebui să intre în vigoare începând chiar din această lună, iar toți preoții ar trebui să se conformeze acestor prețuri impuse. În trecut, tarifele percepute de preoți erau determinate în funcție de mărimea bisericii sau de zona în care aceasta era amplasată.

Cât va costa un botez, o nuntă sau o înmormântare

Dacă înainte de noile reglementări pentru o cununie religioasă, mirii sau nașii erau nevoiți să scoată din buzunare cel puțin 500 de lei, iar în unele lăcașuri de cult această taxă ajungea și la 1500 de lei, acum lucrurile stau cu totul altfel.

Prin urmare, pentru o cununie religioasă vorbim de maximum 600 de lei, iar pentru un botez vorbim de 500 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„S-a hotărât stabilirea unui plafon maxim în ceea ce privește contribuțiile credincioșilor pentru slujbele de cununie, botez și înmormântare la nivelul tuturor parohiilor din cuprinsul Sfintei Arhiepiscopii a Craiovei, după cum urmează: a. Cununie: maxim 600 de lei; b. Botez: maxim 500 de lei; c. Înmormântare: 500 de lei (incluzând aici și slujbele de până la 40 de zile", se arată în adresa transmisă preoților parohi”, a transmis Mitropolia Olteniei.

De asemenea, preoții au fost informați că condiționarea oficierii slujbei înmormântării de plata oricărei taxe sau contribuții benevole fixate de organismele parohiale este interzisă, ca donații din partea familiei pentru întreținerea bisericii parohiale, mai ales în cazul familiilor sărace, potrivit observatornews.ro.

Pomelnice online la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

O nouă măsură venită în ajutorul credincioșilor a fost luată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Astfel, credincioşii care nu se pot deplasa până la Biserică au acum ocazia de a efectua o plată cu cardul şi de a transmite pomelnicul în cel mai scurt timp posibil.

Sistemul pus la dispoziţia credincioşilor este unul foarte bine pus la punct. Totodată, este şi simplu de utilizat. Cei care aleg această metodă pot plăti o sumă minimă de 10 lei pentru un pomelnic. Totodată, cei care au posibilităţi financiare mai mari pot achita suma maximă de 1.000 de lei pentru un pomelnic.