Evenimentul Zilei > Justitie > MITĂ URIAȘĂ pentru un moft. Cât a dat un oltean pentru o EXPERTIZĂ TEHNICĂ
MITĂ URIAȘĂ pentru un moft. Cât a dat un oltean pentru o EXPERTIZĂ TEHNICĂ

MITĂ URIAȘĂ pentru un moft. Cât a dat un oltean pentru o EXPERTIZĂ TEHNICĂ

O mită uriașă a oferit un bărbat, din județul Olt, pentru o expertiză tehnică. Acesta a fost prins, în flagrant, de ofițerii DGA. Motivul pentru care a vrut să dea o sumă mare de bani este unul halucinant.

O mită uriașă a oferit un oltean pentru un moft. El a vrut să îi plătească pentru o expertiză tehnică 10.000 de lei doar pentru ca specialistul desemnat de instanța de judecată să îi traseze gardul așa cum vroia el, după o dispută cu vecinul.

Insistențele bărbatului de 60 de ani, din comuna Brebeni, județul Olt, l-a determinat pe expertul tehnic desemnat de către Judecătoria Slatina să efectueze o contraexpertiză tehnică judiciară într-un dosar de „grănițuire”, adică delimitarea proprietăţilor învecinate,  să îl reclame la Direcția Generală Anticorupție (DGA).

Sesizarea a fost depusă la data de 22 martie a.c. iar expertul tehnic le-a reclamant ofițerilor anticorupție că localnicul de 60 de ani  i-a oferit sume de bani totalizând 10.000 lei, precum și miei, cu ocazia sărbătorilor Pascale și de 1 Mai. Omul i-a dat, efectiv, suma de 7.000 de lei, expertei judiciare, indicându-i, în scris, pe unde vroia el să treacă gardul proprietății.

Oficiali din rândul anchetatorilor au declarat, pentru Evenimentul zilei, că olteanul era nemulțumit că vecinu său trasase gardul prin dreptul unor copaci pe care mituitorul nu vroia să îi taie.  Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul DGA Olt au fost delegaţi de să efectueze cercetaări în acest caz de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Olt.

Drept urmare, miercuri, ofițerii anticorupție l-au prins în flagrant atunci când îăi dădea expertului tehnic cei 7.000 de lei.

Procurorul a dispus, față de olteanul de 60 de ani, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: