Evenimentul Zilei > Justitie > MITĂ la Vaslui. Un polițist de frontieră a refuzat o ȘPAGĂ „modică” pentru a „rezolva” un dosar penal
MITĂ la Vaslui. Un polițist de frontieră a refuzat o ȘPAGĂ „modică” pentru a „rezolva” un dosar penal

MITĂ la Vaslui. Un polițist de frontieră a refuzat o ȘPAGĂ „modică” pentru a „rezolva” un dosar penal

Direcția Generală Anticorupție (DGA) îl cercetează pe un tânăr, din Bacău, care a încercat să mituiască un polițist de frontieră. Agentul de la Sectorul Poliției de Frontieră (SPF) Huși a refuzat o șpagă de 500 de lei pe care tânărul i-a oferit-o ca să scape de un dosar penal în care este cercetat pentru conducerea unei mașini, având permisul suspendat.

Ofiţerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au întocmit dosar de cercetare penală unui tânăr pentru de dare de mită.

DGA informează că cel care l-a denunțat, luni, pe tânăr este un poliţist de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (I.T.P.F.) Iaşi – S.P.F. Huşi.

Cel care a încercat să dea șpaga pentru a scăpa de dosarul penal a rămas fără permis de conducere pe 29 septembrie 2015, după ce polițiștii din Bacău i-au suspendat dreptul de a conduce. Dan Constantin Berescu a contestat măsura dar  Judecătoria Bacău a decis, în ianuarie 2016, că acțiunea sa nu este întemeiată. Cu toate acestea, Berescu a continuat să circule cu mașina și a fost prins de polițistul de frontieră în orașul Huși, județul Vaslui.

Încercând să scape de dosar, Berescu s-a dus, luni, la audieri dar qa luat cu el și 500 de lei pe care a încercat să îi dea agentului de la SPF Huși.

Polițistul de frontieră a refuzat și a anunțat superiorii. Au fost sesizați ofițerii DGA care l-au identificat pe Berescu. Acesta a recunoscut fapta și, acum, este cercetat în libertate pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.