În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada 2012-2013, grefiera ar fi pretins și primit prin intermediul unei persoane 8.350 euro pentru a facilita înmatricularea a 64 de autoturisme fără plata taxei de mediu și într-un timp cât mai scurt.

Potrivit procurorilor DNA, inculpata a încercat inițial să obțină termene mai scurte pentru astfel de dosare, dar, când acest lucru nu a mai fost posibil, din cauza numărului mare de cereri, a găsit o altă modalitate de a-i ajuta pe cei care îi dădeau mită.

„Ulterior, inculpata ar fi adoptat un alt mod mai eficient de lucru și anume acela de a introduce, în mod fraudulos și contrar atribuțiunilor de serviciu, actele autoturismelor care se doreau a fi înmatriculate, în dosare deja formate și în care termenul de finalizare a procesului era unul apropiat. În același context, inculpata Cotor Doina ar fi falsificat mai multe documente din conținutul dosarelor: cererea de chemare în judecată, cerere de preschimbare a termenului aparent formulată și semnată de un reclamant, cerere de completare a cererii de chemare în judecată și, de asemenea, ar fi sustras mai multe file din cuprinsul cauzelor aflate pe rolul instanței respective”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit acestuia, după intrarea în posesia proprietarilor, hotărârile judecătorești au devinit obligatorii pentru Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Autovehicule Bihor, care a fost nevoit să înmatriculeze autovehiculele respective fără plata taxei de mediu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, potrivit dcnews.ro