Misterul nord-coreean. Unde a dispărut soția lui Kim? Soția de 32 de ani a liderului suprem a fost văzută ultima oară în public în ianuarie 2020. Ri Sol-Ju, mama copiilor liderului de la Phenian, se pare că ar fi decis să evite angajamentele publice de teama contaminării cu COVID-19. Experții nord-coreeni au declarat pentru NK News că acesta e motivul dispariției sale misterioase.

Explicație oficială: Rolul de Primă Doamnă a lui Ri s-a estompat

Hong Min, director al diviziei de cercetare al Institutului coreean pentru Unificare Națională, a declarat: “Dispariția ei s-ar putea datora Covid-19. Ca mamă a unor copii mici, participarea la activități publice avea risc pentru o potențială infecție. Chiar și Kim Jong Un a participat la mai puține evenimente anul trecut”.

Însă specialistul a adăugat că modificarea situației relațiilor externe ale țării ar putea avea legătură cu dispariția lui Ri de pe scena publică. “Când s-au organizat mai multe summit-uri în diferite țări, rolul lui Ri ca Primă Doamnă era în ascensiune. Însă acum relațiile diplomatice s-au estompat“.

Misterul nord-coreean. Unde a dispărut soția lui Kim?

Ri Sol-Ju a fost văzută ultima oară la ceremoniile de Anul Nou chinezesc, la un spectacol din Pyongyang, în ianuarie 2020. Ri provine din Chongjin, provincia Hamgyong din nordul țării. Ea s-a căsătorit cu Kim Jong-un în 2009. Ultima dată în care au fost văzuți împreună a fost alături de mătușa de 74 de ani a dictatorului, Kim Kyong-hui.

Profesorul de studii nord-coreene de la Kyungnam University, Lim Eul-Chul, a explicat:  “Coreea de Nord a accentuat dintotdeauna că Kim Jong Un este un lider normal country care își aduce soția la evenimente. Însă acum pentru Pyongyang, problemele economice și realizările reale, nu formalități sau imagini, sunt cele mai importante și sunt urgente”.

Misterul nord-coreean. Unde a dispărut soția lui Kim? 3 ipoteze de lucru privind dispariția soției lui Kim

Portalul Daily NK News a relatat în octombrie că există zvonuri cu privire la absența publică a lui Ri. Aceasta ar putea avea grijă de Kim Kyung Hee, mătușa soțului ei, care este într-o stare de boală accentuată.

Un alt zvon se referă la faptul că ea se ocupă de educația fiicei sale Ju-ae. Există și o a treia ipoteză, și anume că ar avea o problemă de sănătate. Sunt chiar temeri că ar fi puut contracta coronavirus. O fostă cântăreață foarte frumoasă, Ri ar avea 3 copii, cu vârsta cuprinse între 3 și 10 ani, cu dictatorul de la Phenian.

Potrivit presei britanice, Kim Jong Un își dorește continuarea dinastiei prin unul din copiii săi. El nu a desemnat niciodată un posibil succesor din afara familiei sale, chiar dacă, în contextul presupusei morți a tiranului, s-a speculat enorm că sora sa i-ar putea succede în fruntea statului comunist.

Sursa: Daily Express