Mișcarea Populară cere anchetă în urma unei plăți făcute de PMB către UTI Grup în 2014

Mișcarea Populară cere anchetă în urma unei plăți făcute de PMB către UTI Grup în 2014

Mişcarea Populară solicită organelor abilitate ale statului să deschidă de urgenţă o anchetă penală, urmare a constatării Curţii de Conturi potrivit căreia firma UTI Grup SA, administratorul Arenei Naţionale, a înaintat Primăriei Capitalei o factură care includea şi cheltuielile prilejuite de lansarea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din 20 septembrie 2014.

"Mişcarea Populară a luat act cu stupefacţie de constatarea Curţii de Conturi (...). Factura, cuprinzând suportarea nelegală, pe cheltuiala municipiului Bucureşti, a sumei de 245.346 lei, aferentă organizării acestui eveniment, a fost aprobată şi plătită de Primăria Municipiului Bucureşti fără nici o obiecţie", se arată într-un comunicat transmis de Mișcarea Populară. 

Potrivit sursei citate, la 8 decembrie conducerea UTI a recunoscut că, urmare controlului Curţii de Conturi, a stornat factura emisă, a returnat banii către Primăria Capitalei şi a acceptat să plătească majorări şi penalităţi pentru suma încasată (ilegal, potrivit Curţii de Conturi) din bani publici. 

"În urma recunoaşterii fraudei din bani publici, săvârşite de către conducerea Primăriei Bucureşti, în conivenţă cu conducerea PSD, solicităm organelor abilitate ale statului să deschidă de urgenţă un dosar de urmărire penală a acestei fraude, pentru ca hoţia din bugetul public să-şi primească rapid sancţiunea prevăzută de lege", adaugă MP

Ne puteți urmări și pe Google News