Evenimentul Zilei > Justitie > MIRON MITREA cere, din nou, LIBERAREA CONDIȚIONATĂ din închisoare
MIRON MITREA cere, din nou, LIBERAREA CONDIȚIONATĂ din închisoare

MIRON MITREA cere, din nou, LIBERAREA CONDIȚIONATĂ din închisoare

Magistrații din Medgidia vor judeca, în data de 29 februarie, o nouă cerere de liberare condiționată a fostului ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, după ce, în 10 februarie, prima solicitare i-a fost respinsă de Judecătorie. Contestația deținutului la prima decizie va fi judecată în data de 15 martie la Tribunalul Constanța.

De data aceasta, cererea de liberare condiționată numai este înaintată de Miron Mitrea în nume propriu. Între timp, deținutul a ajuns în fața Comisiei de propuneri din Penitenciarul Poarta Albă care însă i-a respins cererea de ieșire din închisoare. Avocatul Adrian Midișan a declarat, pentru EVZ, că în data de 18 februarie Miron Mitrea a contestat la Judecătoria Medgidia soluția de respingere a Comisiei din penitenciar, cerându-și liberarea. Ședința de judecată a fost programată pentru 29 februarie, ora 9,00.

Apărătorul a mai  precizat că în data de 15 martie se judecă, la Tribunalul  Constanța, contestația lui Miron Mitrea la prima decizie a Judecătoriei Medgidia din 10 februarie de respingere a liberării sale condiționate. “Vom proceda la fel și în cazul unei eventuale respingeri la această nou cerere, dar sperăm să nu fie cazul”, a spus avocatul Adrian Midișan. Miron Mitrea, condamnat la doi ani închisoare pentru fapte de corupție, a ispășit jumătate din pedeapsă, el fiind încarcerat la Poarta Albă în data de 13 februarie 2015.

Potrivit avocatului Adrian Midișan, clientul său a executat déjà două treimi din pedeapsă având în vedere că în închisoare a scris trei lucrări ştiinţifice care îi reduc reduc detenția cu 90 de zile, iar prin munca prestată la o autobază din Constanţa a câştigat reducerea cu alte 50 de zile. Plus că, în penitenciar, deținutul ar fi avut un comportament exemplar, primind patru recompense. Iar prejudiciul de 327.000 lei în dosarul pentru care a fost condamnat a fost achitat de Miron Mitrea.