Evenimentul Zilei > Politica > Mirel Curea a sesizat diferența esențială între Colectiv și Matei Balș. Ce spune de Iohannis
Mirel Curea a sesizat diferența esențială între Colectiv și Matei Balș. Ce spune de Iohannis

Mirel Curea a sesizat diferența esențială între Colectiv și Matei Balș. Ce spune de Iohannis

Prezența lui Iohannis pe pârtia de schi de la Păltiniș la o zi după tragedia de la Matei Balș, eveniment care a îndoliat mai multe familii, a stârnit o serie de comentarii negative la adresa președintelui României.

Mirel Curea a sesizat diferența esențială între Colectiv și Matei Balș și îl critică pe Iohannis pentru atitudinea avută față de familiile care și-au pierdut o persoană dragă în recentul incendiu.

Rugat să comenteze imaginile difuzate de Antena 3, precum și informația, Mirel Curea – prim redactor-șef adjunct al EvZ.ro și coordonatorul proiectului EvZ TV – este de părere că gestul lui Iohannis confirmă o nepăsare demult existentă față de români.

„Este a nu știu câta dovadă că românilor le-a fost pus un președinte care nu are nici cea mai mică tresărire emoțională în ceea ce îi privește. În cazul Colectiv, pentru că trebuia speculată politic nenorocirea și-a anulat plecarea din București, care era anunțată SPP-ului.

Acum, în cazul tragediei de la Balș, nu are nimic de speculat, nimic de câștigat, drept pentru care s-a dus la săniuș. Gesturi mici, care însă spun mult și despre președintele Iohannis, și despre omul Iohannis.

Un om cu un suflet altfel decât de tinichea, ar fi fost astăzi acasă, măcar la una dintre famiile îndoliate, pentru a-și arăta suportul și compasiunea. Nu este capabil de asemenea gesturi pentru că, ne arată încă o dată, nu îl interesează poporul peste care a fost instalat. ”

Dialog incredibil cu Iohannis la o zi după tragedia de la Matei Balș

Preşedintele Klaus Iohannis a fost filmat la schi, astăzi, pe pârtia de la Păltiniş.

Discuția dintre cameraman și președinte a fost redată de Antena3.

„Cameraman: Cum e la schi, domnule preşedinte?

Klaus Iohannis: Bună ziua. E foarte bine. Vă invit să veniţi.

Cameraman: Cum e zăpada la Păltiniş?

Klaus Iohannis: Astăzi e destul de bine. Vă doresc o zi frumoasă!”, a fost dialogul pe care cameramanul l-a avut cu preşedintele.

Excursia la Sibiu a preşedintelui vine la numai o zi de la incendiul tragic din Bucureşti, de la Institutul Matei Balş, acolo unde şase pacienţi bolnavi de COVID-19 au murit din cauza fumului şi a flăcărilor.

Ce a declarat Iohannis vineri

Șeful statului a întreprins ieri, o vizită la Spitalul Matei Balș din Capitală, la câteva ore după incendiul devastator, care a ucis și rănit mai mulți pacienți, internați cu Covid-19.

„Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică.

Am discutat încă de când au fost anunțate forțele de intervenție în permanență cu cei care au condus intervenția și am primit toate datele care sunt certe. A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid, în foarte puține minute. Din păcate, pentru câțiva a fost prea târziu”, a mai spus președintele, felicitând forțele de intervenție pentru efortul depus.

Avem de-a face cu probleme structurale în spitale. Am cerut ministrului Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate. Aștept cât de curând primele idei”.

Incendiul de la „Matei Balş” a izbucnit vineri, în jurul orei 5,00, iar în pavilion erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Șase persoane au decedat.