Este cert că Mircea Lucescu nu va avea viață ușoară pe banca echipei Dinamo Kiev. Antrenorul român a fost primit cu ostilitate de suporteri „alb-albaștrilor” și ultrașii nu au de gând să îngroape securea războiului. Ei îi reproșează lui „Il Luce” trecutul pe care l-a avut la rivala Șahtior Donețk, dar și desele atacuri pe care le lansa asupra lui Dinamo Kiev în acea perioadă.

Dexter, unul dintre liderii nucleelor dure ale galeriei, este tranșanst în ceea ce-l privește pe Mircea Lucescu.

„Am impresia că noi asistăm la un reality-show, cu o pungă de popcorn în faţă, şi nu pricepem ce se petrece. Dacă aţi citit corespondenţa între Surkis şi Lucescu aţi remarcat lucrurile inadmisibile rostite de preşedintele clubului, de genul «Marinarul experimentat” şi «Va fi la timona echipei». Serios? Fanii sunt împotriva unuia care a aruncat cu atâta noroi în Dinamo şi în Ucraina. Şi care de-a lungul întregii sale cariere a fost lipsit de principii, alunecos şi nu s-a ţinut niciodată de cuvânt!”, a spus suporterul.

Ikor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, i-a luat apărarea tehnicianului român și a afirmat că, pentru el, este inacceptabilă atitudinea ostilă pe care o au fanii grupării din capitala Ucrainei.

„Nu pot să mă împac cu ideea că Mircea Lucescu nu poate fi acceptat de către suporteri. Eu l-am angajat pentru calitățile sale profesionale, restul nu mă interesează.

Dacă va avea succes, atunci va merita să fie aplaudat. În caz contrar, lumea poate să vină la mine și să-mi spună ce-l doare. Dar într-o manieră civilizată și în limitele legii. Altfel, putem acționa ca să împiedicăm tevatura care are loc acum”, a declarat finanțatorul.

„Șahtior este istorie pentru mine. O istorie extraordinară, dar istorie. Sentimentele, emoțiile sunt în continuare. Eu nu mă dezic de ce s-a întâmplat în acea perioadă, dar eu sunt un antrenor profesionist și știu să împart lucrurile. Știu ce înseamnă emoțiile, sentimentele, dar știu și ce înseamnă datoria profesională”, declara antrenorul la conferința de presă.