Mircea Cosma a fost audiat de judecători şi a încercat să îi convingă că este nevinovat.

Cosma: „Dumnezeu mi-a dat dreptate!”

El a venit „înarmat” cu grafice desenate cu marker-ul pe hârtie, pentru a-i face pe magistraţi să înţeleagă mai bine. În esenţă, Cosma a spus că în 2012, în prag de iarnă, a atribuit direct contracte pe 30 de zile, deoarece autoritatea responsabilă cu monitorizarea achiziţiilor publice tergiversa procesul, iar apoi a încheiat noi contracte, pe 90 de zile, cu firmele care au câştigat licitaţia.

„Dumnezeu mi-a dat dreptate: furtuna de zăpadă abătută asupra judeţului în perioada 8-12 decembrie 2012 m-a prins pregătit!”, a declarat, mândru, Mircea Cosma. Fiica acestuia, Andreea Cosma, a venit la proces pentru a-şi susţine tatăl şi fratele, şi a plâns în sala de judecată.

„Viaţa mea este foarte schimbată de patru ani, de când aceşti procurori – aţi văzut cine sunt – ne-au stricat viaţa nouă şi altor oameni”, a declarat, într-o pauză, Andreea Cosma.

„Nu îmi este teamă de nimic, din acest considerent mă aflu aici. Adevărul va ieşi la iveală”, a spus la rândul lui Vlad Cosma. La ultimul termen al procesului, instanţa a acceptat la dosar înregistrările lui Vlad Cosma cu procurorii Onea şi Negulescu, pe care le vor avea în vedere la pronunţarea deciziei definitive, care va avea loc pe data de 5 martie.