Nu calitatea drumurilor din România și nici numărul mare de șoferi teribiliști îl sperie pe Mircea Badea. Testele antidrog pozitive care în multe cazuri nu reflectă realitatea îl sperie cel mai mult pe jurnalist.
Prezentatorul emisiunii „În Gura Presei”, Mircea Badea, a dezvăluit care este cea mai mare temere a sa atunci când se urcă la volan. Nu calitatea drumurilor din România și nici numărul mare de șoferi teribiliști îl sperie pe jurnalistul de la Antena. Testele antidrog pozitive care în multe cazuri nu reflectă realitatea îl sperie cel mai mult pe jurnalist atunci când conduce.
Mircea Badea despre testele antidrog fals pozitive
Datele oficiale indică faptul că în anumite județe din țară, de exemplu în Olt sau Brăila rata testelor antidrog fals pozitive ajunge chiar și la 88%. Aspect evidențiat de Mircea Badea în stilul său caracteristic.
"La fel de bine, poţi să dai cu banul, dacă 50% din ele sunt fals pozitive. Înseamnă unul din două (...). Deci nouă din 10 oameni au fost făcuţi drogangii aiurea. Atenţie, e foarte important, vă priveşte pe toţi cei care aveţi permis de conducere auto! Veţi putea fi testaţi. Se poate întâmpla, vă opreşte şi vă testează. Deci te opreşte poliţia, te pune să faci testul, el iese pozitiv, doar că tu nu ai consumat droguri”, a precizat Mircea Badea.
Ancheta poate dura luni de zile
Lăsând la o parte ironiile, șoferii care se regăsesc în situația prezentată de Mircea Badea rămâni fără permis pe durata cercetărilor. Cercetări care pot dura chiar și trei luni de zile, timp în care conducătorii auto vor da cu subsemnatul pe la sediul Poliței Rutiere, deși n-au comis nicio infracțiune. Dacă acest lucru nu ar fi de ajuns, șoferilor li se pune și eticheta de drogați.
„O să iasă adevărul la analizele de sânge ulterioare, mult ulterioare, după foarte multe luni, timp în care tu vei avea un stigmat de drogangiu şi de periculos că te-ai urcat la volan drogat", a spus Mircea Badea la emisiunea În gura presei.
Mircea Badea: „Acesta este unul dintre cele mai mari pericole„
Acest impediment se adăugă listei lungi de probleme pe care le întâmpină șoferii români. De la taxe uriașe pentru RCA, la lipsa unor drumuri demne de secolul XXI până la teribiliști care nu respectă nicio normă din Codul Rutier, toate aceste ”mici detalii” fac parte din rutina zilnică a participanților la trafic.
„După părerea mea, acesta este unul dintre cele mai mari pericole. Eu sunt conducător auto şi dacă e să fiu stresat de ceva, de asta sunt stresat în legătură cu condusul auto. Să vină Gigel miliţianul, să-mi pună testul. Să spună "Badea conducea drogat. Până ies testele de sânge, până se ajunge în instanţă, pot să treacă mai multe luni. Rămâneţi fără permis", potrivit Antena 3CNN.