Mircea Badea, folosit într-o escrocherie online. Mulți români au fost păcăliți
- Emma Cristescu
- 6 februarie 2024, 10:31
Mircea Badea este folosit într-o escrocherie online. Hackerii cer bani în numele prezentatorului și îi păcălesc pe fanii acestuia. Moderatorul a anunțat că nu are nicio legătură cu asta.
Mai multe videoclipuri cu Mircea Badea au fost furate si urcate pe un canal de YouTube. Deţinătorul canalului solicita bani de la oameni în numele prezentatorului. Este vorba de pagina de Youtube „Dă Pă Cocioc”.
„Dacă vă place acest video și mai doriți altele, nu uitați să apăsați pe butonul SUBSCRIBE, după aceea pe LIKE și puteți lăsa un coment mai jos cu impresiile dumneavoastră. Dacă doriți să susțineți acest canal, puteți face o mică donație în contul de PayPal”, se arată în descrierile tuturor videoclipurilor de pe canalul de YouTube.
Mircea Badea reclamă acest furt
Antena 3 CNN și Mircea Badea au reclamat acest furt și au anunțat că Mircea Badea NU este cel care deține canalul de YouTube „Dă Pă Cocioc”. Prezentatorul a mai spus că nu ar putea cere niciodată bani de la oameni și că este o escrocherie.
În ultima perioadă, au existat mai multe înșelătorii de tip deepfake sau phishing, care s-au folosit de imaginea Antena 3 CNN și altor persoane publice.EchipaAntena 3 CNN i-a rugat pe români să nu utilizeze aplicații, platforme sau programe online neverificate.
Robert Turcescu și Andreea Esca, vizați de o escrocherie
Recent, și Robert Turcescu și Andreea Esca au fost vizați de o escrocherie online. Numele lui Robert Turcescu apare în diferite reclame și știri false de pe Instagram și Facebook. Jurnalistul este prezentat ca fiind arestat pentru că ar fi dezvăluit niște secrete prin care oamenii se pot îmbogăți.
„Am făcut numeroase apeluri legate de aceste fake-uri. Am vorbit și în emisiune, am vorbit peste tot. Nu sunt singurul în situația asta. Deja e vorba de o problemă de siguranță națională. Vocea Andreei Esca este furată și vorbește despre un director de la Hidroelectrica… Cred că deja e o problemă de DIICOT, de SRI, prin divizia de cyber, de intelligence”, a spus jurnalistul.
Mulți români au fost păcăliți
Robert Turcescu a declarat că mulți oameni au fost păcăliți cu aceste reclame și că au băgat bani cu speranța că se vor îmbogăți.
„Sunt oameni care îmi scru să le spun unde să investească, de unde să câștige bani. Le zic: cum să credeți că e adevărat așa ceva? Sunt mulți oameni care nu se prind. Oamenii cad în plasa unor astfel de escroci care îi convinge să achiziționeze niște acțiuni la companii românești.
Mi-au scris mie și au zis că au bagat bani. Sunt clonate niște identități ale unor site-uri. E și emisiunea Denisei Rifai clonată. Tu când vezi că ai un astfel de fenomen ar trebui să te autosesizezi ca autoritate”, a mai spus acesta.