Evenimentul Zilei > Politica > MIRCEA BADEA atac la TUDOSE: Maior și Coldea nu ieșeau la șprițuri cu el, ieșeau cu șmecherii!
MIRCEA BADEA atac la TUDOSE: Maior și Coldea nu ieșeau la șprițuri cu el, ieșeau cu șmecherii!

MIRCEA BADEA atac la TUDOSE: Maior și Coldea nu ieșeau la șprițuri cu el, ieșeau cu șmecherii!

Mircea Badea a comentat aseară declarația premierului Mihai Tudose privind relața sa cu SRI, respectiv cu George Maior și Florian Coldea. Declarația fusese făcută la Antena 3 și a fost un fel de explicație a faptului că s-a speculat mult în spațiul public că primul-ministru ar avea o relație "specială" cu SRI.

Toate speculațiile au plecat de la faptul că Mihai Tudose a elaborat o lucrare de doctorat la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazu", coordonată de un general de brigadă Constantin Onişor, rectorul ANIMV, având un laudatio scris de un alt general SRI, generalul cu trei stele Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI și o prefață semnată de George Maior, directorul SRI. 

După declarația de aseară, Mircea Badea a simțit nevoia să o comenteze pe bucăți. 

MIRCEA BADEA: Eu de multe ori i-am zis Tudose-SRI. Ca un om rău. Măcar Victor Ponta era rudă cu George Maior, adică Maior era nașul unui copil al lui, iar Gabriel Oprea era la celălalt. Erau rude prin alianță, adică Ponta și-a dorit să facă parte din familia aia. (…) (…) Deci din toate școlile pe care le putea face, primul-ministru a ales școala de la SRI. 

MIHAI TUDOSE: Eu nu am tăiat porci cu nimeni pe acolo, nu am cărat sticle de vin pe acolo. Sunt instituții ale statului și dacă sunt în regulă atunci sunt în regulă. Nu sunt în regulă, haideți să le închidem!

BADEA: Aici i-o trage lui Dragnea, că parcă Ponta a zis că Dragnea căra niște sticle de vin, Opus One parcă. Ne-a spus primul ministru al României că SRI este în regulă! Păi, dacă ne-a spus primul ministru că SRI este în regulă, deși nu este de la SRI, înseamnă că este în regulă!

TUDOSE: A, clar, are dublă comandă! Am o relație instituțională cu serviciile. Măcar o dată pe săptămână am obligația să interacționez. 

BADEA: Asta așa e!

TUDOSE: A făcut școala acolo! Jumătate sunt civili. O parte dintre ei sunt jurnaliști. Am fost prima promoție. Nu am avut o relație specială cu George Maior și Florian Coldea. Au fost cei care ne-au predat și le-am predat lucrarea. Nu înseamnă că sunt prieten, dușman cu ei. Am făcut un doctorat acolo, în securitate națională. Nu l-am făcut ca să câștig mai mult, ci pentru mine. 

BADEA: Deci din toate școlile pe care le putea face, omul s-a gândit, deci unde să fac eu un doctorat? La SRI…

TUDOSE: Nu m-a racolat nimeni acolo.

BADEA: Adică cât a învățat acolo nu l-a racolat nimeni, ci doar i-au predat Maior și Coldea. Deci i-au predat, nu l-au racolat!

TUDOSE: Cât am fost ministru al Economiei, am vorbit cu domnul Coldea de câteva ori. Nu am fost la cumetrii, la Revelioane împreună, nu am tăiat porci, nu am fost în vie", a declarat Mihai Tudose, la Sinteza Zilei.

BADEA: Eu îl cred (…) pentru că dacă domnul Tudose a fost elev, elevul lui Coldea și a lui Maior, te aștepți că ăia ieșeau cu elevii la băute și la tăiatul porcului? În vie? Nu, ieșeau cu șmecherii, nu cu elevii", Voi ați fost la școală, te lua profesorul la un Cico, nu ieșea cu alți profesori, cu șmecherii, nu cu elevii. Cu elevii se vedea doar la examen, a spus Mircea Badea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: