Miracol! O fetiță de trei ore a supraviețuit după ce a fost lovită de două gloanțe

Miracol! O fetiță de trei ore a supraviețuit după ce a fost lovită de două gloanțe

Amina se născuse de numai trei ore când maternitatea în care se afla a fost atacată cu focuri de armă de teroriștii ISIS

Micuța Amina este cel de-al treilea copil al lui Bibi Nazia și al soțului ei, Rafiulla. Amina a supraviețuit în mod incredibil atacului sălbatic împotriva unei maternități din Kabul, capitala Afganistanului, care a avut loc săptămâna trecută.

Atacul s-a soldat cu 24 de morți, între care și mama Aminei. Lovită de două gloanțe, din care unul distrugându-i parțial piciorul drept, fetița a fost operată cu succes, chiar în ziua în care mama ei a fost înmormântată.

Oamenii înarmați care au atacat maternitatea, gestionată de organizația Médecins sans frontières, „au venit ca să ucidă mamele”, au declarat reprezentanții acesteia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Supraviețuitorii au descris patru ore petrecute „în infern”. O femeie începuse să nască în timp ce trei bărbați înarmați luau cu asalt maternitatea, ucigând cel puțin 24 de persoane, din care nou născuți, mame și infirmiere.

Atacul cu a fost revendicat dar Statele Unite au declarat că gruparea teroristă Stat Islamic se face vinovată de această sălbăticie.

„Au intrat în camerele maternității și au tras în femeile care erau în paturi. Metodic. Pereții erau plini de urmele gloanțelor iar pardoseala plină de sânge”, a declarat Frederic Bonnot, responsabil al programelor MSF în Afganistan.

Clădirea este situată în Dasht-e-Barchi, un cartier din vestul Kabulului locuit de minoritatea siită Hazara, care a fost vizată de filiera afgană a grupului Statului Islamic în ultimii ani. În momentul atacului, care a durat patru ore, 26 de mame erau spitalizate în acea maternitate.