Evenimentul Zilei > Social > Minunea de-o zi. Voluntarii au renovat o casă în mai puțin de 24 de ore
Minunea de-o zi. Voluntarii au renovat o casă în mai puțin de 24 de ore

Minunea de-o zi. Voluntarii au renovat o casă în mai puțin de 24 de ore

Aproape 40 de voluntari s-au alăturat asociației Acasă în Banat și au pus mâna la renovarea casei unei bătrâne care locuiește la marginea satului Moșnița Nouă.

Hortensia Capîlnaș și nepoata ei Melania trăiesc la marginea satului Moșnița Nouă. După moartea soțului, bâtrâna a început să adune gunoaie. În plus, casa acesteia nu mai avea curent, apă, încălzire de luni bune. „În urma mediatizării acestui caz, am decis să ne implicăm și să dăm o mână de ajutor Hortensiei, nepoatei și familiei lor. Am vrut să le dăm o șansă pentru a se repune pe picioare, astfel încât să poată trăi în condiții decente”, a declarat președintele asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.

La apelul Asociației Acasă în Banat au răspuns aproape 40 de voluntari și donatori. Sâmbătă, 2 februarie 2019, casa Hortensiei a fost luată cu asalt. S0auy evacuat tone de deșeuri, a fost refăcut acoperișul dar și târnațul care stătea să se prăbușească, au fost schimbate ușile și geamurile, au fost izolați pereții și podul, iar voluntarii au zugrăvit pe interior și pe exterior, au construit un wc, au montat sobe în ambele camere, mobilă etc.

Casa de la Moșnița Nouă este a zecea casă renovată de Asociația Acasă în Banat în mai puțin de un an de la înființare.