Minune la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală! Vezi ce s-a întâmplat în curtea lăcașului de cult

Minune la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală! Vezi ce s-a întâmplat în curtea lăcașului de cult

Vineri seara, 14 august, pe la orele 18,30 după slujba de seara din Biserica Brâncoveneasca Sfântul Gheorghe de la Kilometrul Zero, sute de credincioși au fost martorii unui fapt minunat.

În momentul în care preoții au scos racla cu moaștele Voievodului Martir Constantin Brâncoveanu pentru procesiune în jurul bisericii voievodale, brusc a început să plouă, deși cerul era senin, iar soarele strălucea puternic pe cer. După ce preoții au înconjurat biserica și au așezat racla în baldachinul montat în fața bisericii, ploaia a încetat. 

 “Asta e o minune de la Dumnezeu. Nu înțelegem cum s-a întâmplat așa ceva, nu era nici un nor, cerul era senin! Și totuși a început să plouă, nu foarte tare, dar a udat pământul bine. Pe stradă nu ploua, iar în curtea bisericii totul era ud”, au spus credinciosii care s-au aflat în curtea Bisericii Gheorghe Nou de la Kilometrul Zero al României.

Moaştele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu au fost scoase, ieri, în faţa bisericii voievodale din București, unde vor rămâne, alături de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, până duminică, 16 august. În ziua praznicului Sfinţilor Martiri Brâncoveni, duminică 16 August, Sfânta Liturghie din Biserica Sfântul Gheorghe Nou, singura ctitorie a Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu din București, va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif-Mitropolitul Ortodox Român al Europei Ocidentale și Meridionale, ca invitat și delegat al Patriarhului Părinte Daniel, Patriarhul României.

Domnitorul Martir și Sfânt Constantin Brâncoveanu a fost decapitat împreună cu cei patru fii ai săi și Sfetnicul Ianache, la Constantinopol acum 301 ani, în ziua de 15 august 1714. Și-au mărturisit credința până la sfârșit cu prețul sângelui lor. Prăznuirea lor se face pe 16 august în fiecare an. 

Voievodul Constantin Brâncoveanu este cunoscut ca un mare ctitor de biserici și mănăstiri, dar și un remarcabil susținător al culturii și artei naționale. Singura ctitorie a sa rămasă în Capitala României este Biserica Sfântul Gheorghe Nou, unde sunt și moastele sale.