Cei doi oficiali vor discuta despre memorandumul de înţelegere care va fi încheiat între cele două ministere, ce prevede stabilirea de parteneriate, schimb de experienţă şi bune practici în domenii ale asistenţei medicale precum marii arşi, transplant, chirurgie cardiacă pediatrică, politica medicamentului.

„Documentul prevede stabilirea de parteneriate, schimb de experienţă şi bune practici în domenii deficitare ale asistenţei medicale, ca de exemplu: marii arşi, transplant, chirurgie cardiacă pediatrică, politica medicamentului, evaluarea tehnologiilor medicale, acreditarea unităţilor sanitare”, se arată un comunicat de presă al ministerului.

Cei doi miniştri vor analiza şi subiecte de asistenţă medicală la zi, privind cooperarea între cele două sisteme pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Vizita  ministrului Costache în Franţa, care va avea loc între 4 și 6 februarie, prevede şi o întâlnire cu medicii români care activează în centre medicale franceze.

Tot în Franţa, Victor Costache este invitat să ţină o prelegere în cadrul Conferinţei privind „Chirurgia cardiacă şi chirurgia vasculară în epoca tehnicilor minim invazive”, la Academia Naţională de Chirurgie din Franţa. Costache este și membru în Colegiul Medicilor din Franța

Te-ar putea interesa și: