Ministrul român care s-a învățat să tremure iarna. De 20 de ani stă într-un frig greu de suportat

Ministrul român care s-a învățat să tremure iarna. De 20 de ani stă într-un frig greu de suportat Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Ministrul Mediului lucrează la 15 grade Celsius și nu pentru a face economie. Acesta spune că doar la această temperatură poate să lucreze cel mai bine.

Ministrul Tanczos Barna a declarat în direct la Antena 3 CNN că în biroul său sunt 15 grade. De asemenea, acesta a spus că în minister au fost luate măsuri pentru reducerea consumului de energie.

„De 20 de ani de administrație publică, în timpul iernii stau într-un frig greu de suportat pentru colegii mei. Este temperatura care îmi place mie și temperatura la care pot să lucrez cel mai bine, dar n-am pretenția de la toți colegii să suporte temperaturile care în biroul meu. În minister am luat câteva măsuri prin care putem să reducem consumul de energie electrică. Am schimbat de relativ mult timp becurile, deci acolo nu mai putem să luăm măsuri.

Peste 80% din becurile din minister sunt becuri cu consum redus, dar vom schimba programul de lucru, vom trece începând cu 1 octombrie la un program de iarnă. Începem la ora 8 și terminăm mai repede astfel încât să reducem consumul de energie electrică și am luat măsuri pentru a elimina risipa.

Ne puteți urmări și pe Google News

La sfârșitul programului toate becurile trebuie să fie stinse în tot ministerul. Noi am afișat aceste reguli, să spun așa. Sunt șapte la număr în instituție. Am comunicat că toți angajații și sunt convins că toți vor respecta aceste reguli noi și risipa va fi eliminată în mare măsură și în același timp sunt convins că reducerea de 10 % se poate realiza pur și simplu printr-o atenție sporită, pur și simplu prin eliminarea consumului nejustificat", a declarat ministrul Mediului.

Tanczos Barna ne cere să facem economie, Apele Române exportă apă pentru irigații în Ungaria

În timp ce ministrul Mediului, Tanczos Barna, le cere românilor să facă economie, Apele Române exportă milioane de metri cubi de apă pentru irigații în Ungaria la preț infim.

Apele Române au vândut Ungariei nu mai puțin de 1,5 milioane mc de apă pentru irigații cu doar 14.070 euro, adică mai puțin de un eurocent pe metru cub. În acest timp, culturile agricole ale fermierilor români erau decimate de seceta pedologică. Întreaga cantitate de apă a fost pompată peste graniță de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare prin Canalul Mureșel.

Conducerea Apelor Române, la cârma căreia se află Sorin Lucaci, nu a vrut să comunice ce cantități de apă pentru irigații au fost exportate în Ungaria în ultimele două decenii. În schimb, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a transmis că România exportă apă în Ungaria dinainte de 1989.