Evenimentul Zilei > Actualitate > Proiecte controversate puse în dezbatere de ministrul Novak. Un detaliu a stârnit furia contestatarilor
Proiecte controversate puse în dezbatere de ministrul Novak. Un detaliu a stârnit furia contestatarilor

Proiecte controversate puse în dezbatere de ministrul Novak. Un detaliu a stârnit furia contestatarilor

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, promovează mai multe proiecte de acte normative care vizează organizarea activității sportive din județele Covasna, Harghita, Mureș și Alba.

Pe site-ul Ministerului au fost publicate, spre dezbatere publică, mai multe proiecte de acte normative care vizează baze sportive din anumite regiuni, unde are interes Eduard Novak.

În vreme ce Eduard Novak vorbește despre descentralizarea bazelor sportive precum cea de la Arcul de Triumf, propunerile sale vizează doar obiective din județele Covasna, Harghita, Mureș și Alba.

Prioritățile ministrului Eduard Novak

Astfel, pe pagina Ministerului Tineretului și Sportului, între proiectele legislative aflate în dezbatere publică apar mai multe documente care confirmă interesul ministrului pentru anumite obiective de interes sportiv.

Unul dintre proiectele de hotărâre de guvern vizează comasarea, actualizarea valorii de inventar, a datelor tehnice și a adresei unor imobile aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș pentru a fi transferate în administrarea orașului Sovata. Este vorba despre taberele Sovata I și Sovata care vor fi trecute în domeniul public al orașului Sovata al cărui primar este Fülöp László Zsolt.

O altă hotărâre vizează înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și preluarea acestuia în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Clubul Sportiv „Mureșul” Târgu Mureș.Aici este vorba despre investiția nefinalizată „Patinoar artificial acoperit”, care va fi preluată la minister pentru a se asigura fondurile necesare lucrărilor.

Acte normative pentru transferul unor obiective

O altă hotărâre vizează înființarea unui club sportive, la Odorheiul Secuiesc, în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului. Și în spatele acestei hotărâri se află intenția ministrului de a suporta costurile din bugetul central al MTS.

Altă hotărâre vizează transmiterea unor imobile din domeniul public al statului administrarea Ministerului Tineretului și Sportului  către Municipiul Sfântu Gheorghe, Județul Covasna. În acest caz este vorba despre complexul sportiv din Sfântu Gheorghe care trec în administrarea municipalității. Primarul din Sfântu Gheorghe este Antal Arpad.

O altă hotărâre vizează trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului a unui imobil aflat în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția județeană pentru Sport și Tineret Harghita. În acest caz este vorba despre tabăra „Miercurea Ciuc” din orașul Vlăhița, aflată într-o avansată stare de degradare. Aceasta urmează să fie demolată.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: