"Începerea anului universitar nu este numai un eveniment festiv, ci și o coordonată care definește simbolic spațiul academic. Pe 1 octombrie, universitățile nu și reiau doar sarcinile didactice ori educative, ci demonstrează încă o dată rolul important pe care sistemul de învățământ superior îl are la nivelul întregii societăți românești. De aceea, este important ca începerea noului an universitar să decurgă fără incidente", a declarat Mihnea Costoiu, potrivit unui comunicat remis presei.

Demnitarul a arătat, de asemenea, că Ministerul Educației Naționale va continua să sprijine universitățile românești, astfel încât acestea să producă absolvenți bine pregătiți.

"Vă rog să contați în acest proces pe sprijinul deplin al Ministerului Educației Naționale. Vom continua eforturile depuse până în prezent pentru ca bugetele educației și cercetării să crească, vom continua să vă sprijinim pentru ca universitățile românești să producă absolvenți bine pregătiți, capabili să facă față rigorilor de pe piața muncii", a spus ministrul.