Evenimentul ZileiJustitieMinistrul Justiției vrea reabilitarea imaginii SRI dar nu și implicarea în Justiție

Ministrul Justiției vrea reabilitarea imaginii SRI dar nu și implicarea în Justiție

Ministrul Justiției vrea reabilitarea imaginii SRI dar nu și implicarea în Justiție
Ministrul Florin Iordache a declarat, astăzi, că serviciile de informaţii nu trebuie să aibă niciun fel de intervenţie în Justiţie, adăugând că imaginea SRI trebuie recredibilizată.

"Serviciile nu trebuie să aibă niciun fel de intervenţie nici în Justiţie şi în niciun fel. Serviciile au rolul lor şi, fără îndoială, atât timp cât e o anchetă în derulare poziţia mea într-o parte sau în alta cred că nu ar face bine, de aceea refuz să mă pronunţ", a precizat, la ieşirea de la CSM, Florin Iordache, întrebat despre evenimentele din ultima perioadă în care este implicat SRI.

El a adăugat că imaginea SRI a fost afectată. "E foarte important să recredibilizăm, pentru că modul în care s-a desfăşurat acest serial (înregistrările cu Sebastian Ghiţă – n.r.) aduce atingeri imaginii şi Serviciul Român de Informaţii este parte foarte importantă a României. Trebuie să recredibilizăm imaginea SRI-ului, are un rol foarte important atunci când avizează şi atunci când îşi desfăşoară activitatea. Avem un serviciu foarte bine organizat şi trebuie cu toţii să lăsăm acest serviciu să funcţioneze în limita legii", a spus Florin Iordache.


Accesează: