„În  26 aprilie 2017, în afara domiciliului său privat din Vamdrup, Jørn Dohrmann a înșfăcat o cameră de filmat de la un cameraman care filma casa sa de la o distanță de aproximativ 195 de metri în vederea utilizării înregistrărilor obținute într-un documentar la TV despre anumiți deputați danezi în Parlamentul European. Jørn Dohrmann a amenințat că distruge camera de filmat și chiar a deteriorat  camera menționată, inclusiv microfonul, ecranul și cablul. El a intrat în posesia camerei de filmat și a cardului de memorie cu intenția de a le utiliza în mod neautorizat, vizualizând înregistrările realizate, dar, în cele din urmă, a fost împiedicat să facă acest lucru, întrucât poliția a venit la adresa respectivă, a recuperat camera de filmat și cardul de memorie pe care el le înlăturase din aparat”, se arată în raport.

Cameramanul a fost mai întâi pus sub acuzare pentru o infracțiune prevăzută la articolul 264a din Codul penal danez pentru faptul că a fotografiat ilegal persoane aflate pe o proprietate privată. Procurorul a recomandat să fie retrase acuzațiile, având în vedere absența elementului de intenție necesar pentru condamnarea unei persoane pentru o infracțiune prevăzută la articolul 264a din Codul penal danez.

Parchetul recomandase inițial stabilirea unei amenzi în valoare de 20 000 DKK în acțiunea intentată lui Jørn Dohrmann, în locul unei pedepse cu închisoarea, fără ca acesta să fie pus sub acuzare în mod oficial. Ulterior, după ce politicianul a respins acuzațiile, s-a decis introducerea unei acțiuni penale împotriva lui Jørn Dohrmann, iar autoritatea competentă a depus o cerere pentru ridicarea imunității sale.

În concluzie, raportorii propun ridicarea imunității lui Jørn Dohrmann.

 

Te-ar putea interesa și: