Evenimentul Zilei > Justitie > Ministrul Justiţiei a cerut noi controale la DNA. CSM aprobă exodul procurorilor
Ministrul Justiţiei a cerut noi controale la DNA. CSM aprobă exodul procurorilor

Ministrul Justiţiei a cerut noi controale la DNA. CSM aprobă exodul procurorilor

Ministrul Tudorel Toader a trimis o solicitare Inspecției Judiciare de efectuare a unor controale la DNA şi Parchetul General privind eficienţa managerială.

 Inspectorii analizează solicitarea, urmând a stabili dacă demarează verificările. Toader a declarat presei că la DNA nu ar fi fost efectuat un astfel de control de aproape zece ani, iar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de mai bine de 20 de ani. „În momentul în care avem rezultatele evaluării, atunci o să le comunic”, a declarat, ieri, Tudorel Toader la CSM.

Totodată, ieri, Secția de Procurori din CSM a admis cererea pentru doi dintre procurorii DNA care au cerut mutarea la alte Parchete. Astfel, Alina Stănescu și Alina Avram se vor întoarce la Parchetele la care au lucrat înainte de a se transfera ca magistrați la DNA. Tot aviz favorabil a primit și magistratul Claudiu Constantin Dumitrescu, şef al Serviciului pentru combaterea infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene din cadrul DNA, care a cerut acordul Secţiei pentru procurori a CSM în vederea eventualei detaşări în postul de expert naţional detaşat în cadrul Oficiului European de Luptă Antifraudă. Pentru magistrații Eugen Anton, Mădălina Scarlat și Ioan-Paul, care au cerut să fie mutați la alte Parchete decât cele de unde provin, Secția de Procurori va relua discuțiile.