Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Educației: Școlile și grădinițele private trebuie scutite de impozitul pe profit
Ministrul Educației: Școlile și grădinițele private trebuie scutite de impozitul pe profit

Ministrul Educației: Școlile și grădinițele private trebuie scutite de impozitul pe profit

Sorin Cîmpeanu a declarat pentru Hotnews că noul Cod Fiscal menține o eroare și anume aceea care supune instituțiile de învățământ private din preuniversitar la plata impozitului pe profit.

Sorin Cîmpeanu a declarat pentru Hotnews că noul Cod Fiscal menține o eroare și anume aceea care supune instituțiile de învățământ private sunt silite la plata impozitului pe profit.

Ministrul Educației a precizat că este vorba despre grădinițe și școli private, dar nu și de universități.

Ministrul a anunțat că intenționează să ceară modificarea Codului Fiscal care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016 pentru a beneficia de scutire și școlile și grădinițele private.

 Sorin Cimpeanu a adăugat că a inițiat deja discuții cu Ministerul Finanțelor, "care înțelege și susține această solicitare de modificare".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.