Evenimentul Zilei > International > Ministrul de origine română din guvernul Franței, alungat de pe stadion
Ministrul de origine română din guvernul Franței, alungat de pe stadion

Ministrul de origine română din guvernul Franței, alungat de pe stadion

Ministrul francez al Sporturilor, de origine română, Roxana Mărăcineanu, a fost ţinta insultelor suporterilor, în timpul unui meci de fotbal care s-a desfășurat, vineri seara, pe un stadion din Saint-Ouen.

Într-un filmuleţ postat pe reţelele de socializare, apar mai mulți suporteri care strigă spre loja în care se afla ministrul: „Toată lumea detestă ministrul”, „Aici nu este nimeni cu Macron, aşa că urcă-te în maşină şi pleacă”.

Roxana Mărăcineanu a fost nevoită să părăsească stadionul, unde asista la partida dintre Red Star – Quevilly, mai ales că asupra ei a fost aruncat și un pahar cu lichid. Ea a fost invitată la meci de președintele lui Red Star, Patrice Haddad, alături de care a privit jocul în prima repriză.

„Am fost chemată de o persoană care avea un mesaj politic de transmis la poarta stadionului. Am venit aici pentru a lua contact cu un club care apără valorile în care mă recunosc și eu. E situat la doar câțiva pași de inima Olimpiadei pe care Parisul o va organiza în 2024 și vreau să-l susțin. Mă voi întoarce”, a comentat, ulterior, ministrul francez.

Roxana Mărăcineanu avea 9 ani când s-a stabilit în Franţa. A practicat natația, ajungând campioană europeană și mondială la 200 m spate. În septembrie 2018, a fost numită ministru al Sportului, la propunerea premierului Édouard Philippe.

Președintele Macron și echipa sa guvernamentală sunt extrem de contestați din cauza reformelor pe care vor să le promozeze. Numeroase mișcări de protest și greve au avut loc în ultima perioadă, în Paris, dar și în alte mari orașe, ca răspuns la reforma pensiilor anunțată de Guvernul francez.