Evenimentul Zilei > International > Ministrul adjunct pentru Infrastructură şi Transporturi al Greciei a demisionat la mai puţin de 24 de ore de la numirea în funcţie, din cauza unor comentarii antisemite şi homofobe
Ministrul adjunct pentru Infrastructură şi Transporturi al Greciei a demisionat la mai puţin de 24 de ore de la numirea în funcţie, din cauza unor comentarii antisemite şi homofobe

Ministrul adjunct pentru Infrastructură şi Transporturi al Greciei a demisionat la mai puţin de 24 de ore de la numirea în funcţie, din cauza unor comentarii antisemite şi homofobe

Ministrul adjunct pentru Infrastructură şi Transporturi din cadrul noului Executiv de la Atena a demisionat la mai puţin de 24 de ore de la numirea în funcţie, din cauza unor comentarii antisemite şi homofobe pe care le-a postat în trecut pe Internet, informează BBC News Online.

Dimitris Kammenos a renunţat la funcţia din Guvernul grec după ce, anul acesta a comparat Uniunea Europeană cu lagărul nazist de la Auschwitz, într-un comentariu de pe o rețea de socializare, potrivit B1 Tv

Dimitris Kammenos, membru al partidului de dreapta Grecii Independenţi, a ironizat manifestanţii proeuropeni din iunie, publicând pe contul său de Facebook o fotografie trucată cu poarta de la Auschwitz, în care a înlocuit cuvintele "Arbeit Macht Frei" (Munca te eliberează) cu "Rămânem în Europa".

"Comparaţia poate a fost nefericită, dar există un holocaust economic în desfăşurare în ţara mea", a scris el apoi pe Twitter.

Kammenos a declarat că altcineva i-a gestionat conturile de pe reţelele de socializare şi a cerut poliţiei să demareze o investigaţie. 

El a prezentat scuze, precizând: "Condamn categoric rasismul, homofobia şi antisemitismul".

Într-un episod anterior, Kammenos a sugerat că evreii au fost implicaţi în atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA. "Să nu uităm că dintre cei 2.500 de evrei care lucrau la Turnurile Gemene nici unul nu a fost la serviciu în acea zi", afirma el. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.