Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministerul Sănătății, ANUNȚ FOARTE IMPORTANT despre stocul de fiole de imunoglobulină din România
Ministerul Sănătății, ANUNȚ FOARTE IMPORTANT despre stocul de fiole de imunoglobulină din România

Ministerul Sănătății, ANUNȚ FOARTE IMPORTANT despre stocul de fiole de imunoglobulină din România

Peste 14.000 de fiole de imunoglobulină au fost aduse în țară de la începutul anului, alte 2.500 de fiole de imunoglobulină intrând miercuri în depozitul Companiei Naţionale UNIFARM, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Din cele 14 563 fiole de imunoglobulină, 7300 au fost aduse prin Mecanismul de Protecţie Civilă declanşat de către Ministerul Sănătăţii la începutul lunii martie 2018, conform unei informări a Companiei Naţionale "Unifarm" către Ministerul Sănătăţii, se mai arată în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Cele 2500 de fiole livrate miercuri urmează a fi distribuite către unităţile sanitare, în funcţie de solicitările acestora.

Ministrul Sănătății mai precizează că alte 12 000 doze de imunoglobulină, dintre care 9000 prin Mecanismul de Protecţie Civilă vor mai fi aduse în lune mai, în România.

„Avem în acest moment 5 tipuri de imunoglobulină disponibile pentru tratarea pacienţilor noştri pentru toate tipurile de imunodeficienţă- primară, secundară, sepsis sever. Spitalele pot comanda produsele necesare de la UNIFARM. Este foarte important că producătorii au început să revină pe piaţa românească în urma măsurilor luate de Guvernul României", a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sănătăţii, potrivit sursei citate.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: