Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministerul Educației, neagă detașarea educatoarei Karina Bode, soția ministrului Bode, într-o funcție importantă
Ministerul Educației, neagă detașarea educatoarei Karina Bode, soția ministrului Bode, într-o funcție importantă

Ministerul Educației, neagă detașarea educatoarei Karina Bode, soția ministrului Bode, într-o funcție importantă

Reacția sa vine după ce Edupedu.ro a scris că Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Internelor, Lucian Bode, au instalat-o vineri pe educatoarea Karina Bode, soția ministrului, la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație din subordinea Ministerului Educației, „pe un post dedicat”.

Ministerul Educației susține că “nu a fost înregistrată nicio cerere de detașare în interesul învățământului pe numele doamnei Karina Bode”.

Conform surselor Edupedu.ro, planul era ca educatoarea Karina Bode să fie detașată de pe funcția de director al Grădiniței nr. 12 din Zalău începând cu data de 31 august, ultima zi în care mai este director, pentru a fi angajată exact cu salariul funcției de pe care pleacă, în corpul experților în științele educației și politici publice.

Karina Bode nu și-a mai depus actele pentru un nou mandat de director de grădiniță

Sursa menționată mai spune că educatoarea Karina Bode nu și-a mai depus actele pentru un nou mandat de director de grădiniță, iar pe 20 august 2021, în urmă cu doar 5 zile, Inspectoratul a numit prin detașare în interesul învățământului începând cu 01.09.2021 o nouă directoare la Grădinița nr. 12 din Zalău, relatează Sălajul Liber.

Ministerul Educației precizează, însă, că “Detașarea este o procedura legală” și că “în sistemul de educație au existat doar anul acesta peste 20.000 de detașări în interesul învățământului”.

De remarcat că poziția vine de la Ministerul Educației printr-un comunicat semnat “Biroul de presă Ministerul Educației”, în contextul în care ministrul Sorin Cîmpeanu a emis în dese rânduri comunicate care purtau semnătura sa. În plus, ministerul nu neagă vizita celor 3 în Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, săptămâna trecută.

 Ministerului Educației a reacţionat

“Precizări de presă. Ministerul Educației infirmă categoric informațiile apărute în mass-media referitoare la angajarea doamnei Karina Bode la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE).

Informația este falsă!

Doamna Karina Bode nu este angajata Ministerului Educației și nici a Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE).

Nu a fost înregistrată nicio cerere de detașare în interesul învățământului pe numele doamnei Karina Bode.

Pe de altă parte, în sistemul de educație au existat doar anul acesta peste 20.000 de detașări în interesul învățământului. Detașarea este o procedura legală, constituind un drept al oricărui cadru didactic titular.

BIROUL DE PRESĂ

Ministerul Educației”

Mai multe detalii despre informaţiile publicate despre acest caz le puteţi citi pe Edupedu.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: