Militarul protestatar, în fața Consiliului de Judecată

Militarul protestatar, în fața Consiliului de Judecată

Locotenentul protestatar Alexandru Gheorghe este ascultat de Consiliul de Judecată, întrunit la Unitatea Militară din Câmpia Turzii. Situația acestuia va fi analizată după ce pe data de 23 ianuarie s-a alăturat, îmbrăcat în uniformă militară, protestatarilor din Piața Universității.

UPDATE Consiliul de Judecată se va pronunța în acest caz în termen de două zile. Avocatul lui Gheorghe a susținut că deciziile acestui organism sunt nule din moment ce regulamentul de organizare a Consiliului nu a fost publicat în  Monitorul Oficial, deci nu există bază legală pentru o eventuală sancțiune. Alexandru Gheorghe a fost trimis în faţa Consiliului de Judecată al unităţii militare din Câmpia Turzii pentru neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei în data de 23 ianuarie 2012, participarea în aceeaşi dată la mitingul din Piaţa Universităţii Bucureşti, acordarea de interviuri şi declaraţii reprezentanţilor mass-mediei civile fără a păstra echidistanţa politică, furnizarea de informaţii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea funcţiei şi a structurii unde se găseşte aceasta şi purtarea uniformei militare pe timpul participării la demonstraţia din Piaţa Universităţii.

Propuneri pentru salvarea naţiei

Conducerea Statului Major General lua la data de 27 ianuarie 2012 la cunoştinţă, "cu consternare" de activităţile locotenentului Gheorghe. Într-un raport înaintat conducerii unităţii, ofiţerul a prezentat viziunea sa cu privire la " soluţiile locotenentului Gheorghe Alexandru pentru administrarea ţării în această perioadă". Acestea au fost şi explicate reprezentanţilor mass-media. Printre ele se remarcă propunerea pentru diefiinţarea Parlamentului, invocarea stării de urgenţă în ţară, conducerea şi administrarea ţării de către Armată, conceperea unui consiliu militar care să coordoneze activitatea ţării. Din acest Consiliu ar trebui să facă parte şi locotenentul Gheorghe, iar ofiţerului să îi revină 50% din puterea de decizie. Aducerea regelui ca şef al statului şi instaurarea monarhiei constituţionale era o altă cerere a tânărului locotenent.

Hotărârea va fi publică

După ce s-a luat decizia de a fi trimis în faţa Consiliului de Judecată, ofiţerul a refuzat să semneze că a luat la cunoştinţă de ordinul comandantului. "Hotărârea Consiliului de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii va fi făcută publică, după pronunţarea acesteia. În toate armatele statelor membre NATO există acte normative care trebuie respectate, disciplina militară constând în respectarea de către militari a normelor de ordine şi comportament obligatorii.", se arată într-un comunicat al MapN.

Ne puteți urmări și pe Google News