Evenimentul Zilei > Justitie > Cine este milionarul clujean care a fost INVITAT de DNA Cluj la audieri în dosarul corupţiei de la Primăria Cluj
Cine este milionarul clujean care a fost INVITAT de DNA Cluj la audieri în dosarul corupţiei de la Primăria Cluj

Cine este milionarul clujean care a fost INVITAT de DNA Cluj la audieri în dosarul corupţiei de la Primăria Cluj

Surse judiciare din Cluj Napoca susţin că procurorii DNA l-au invitat la audieri pe un milionar clujean (foto) pentru a răspunde cum a primit autorizaţie de construire cu privire la un bloc şi la renovarea unui vechi palat unguresc.

Audierile vor avea loc în contextul în care procurorii DNA au descins luni dimineaţa la sediul Primăriei Cluj Napoca, unde au percheziţionat birourile viceprimarului Ana Horvath, a celor două consiliere ale acesteia, dar şi a directorului Direcţiei de Urbanism, Corina Ciuban. În plus procurorii au făcut percheziţii şi acasă la aceşti funcţionari publici.

Sursele judiciare susţin că milionarul în euro care a fost invitat la audieri pentru a fi întrebat de procurorii DNA, despre modul cum a obţinut autorizaţia de construire a unui complex imobiliar în zona Borhanci din Cluj Napoca, unde se construieşte pe rupte, dar şi a unei terase restaurant, situată în cea mai veche piaţă pietonală a Clujului, piaţa Muzeului, este Fodor Zsolt.

Clădire din Patrimoniu

Clădirea din Piaţa Muzeului, nr. 4, din Cluj este una care este inclusă în patrimoniul Ministerului Culturii, aceasta fiind cunoscută în Cluj Napoca ca Palatul Mikeş. Surse judiciare susţin că în faţa acestei clădiri funcţionează şi o terasă.

Potrivit acestor informaţii, viceprimarul UDMR al Clujului, Ana Horvath şi-ar fi traficat influenţa pe lângă angajaţii de la Direcţia de Urbanism Cluj, în concret la Corina Ciuban, pentru a emite avizele necesare lucrărilor la Palatul Mikeş. În dosar se vorbeşte de infracţiunile de cumpărare de influenţă, trafic de influenţă şi luare de mită. Luni seară, după ce a ieşit din sediul DNA Cluj, viceprimarul Horvath a refuzat să facă declaraţii publice pe motiv că ar afecta bunul mers al anchetei.

Sursele judiciare mai susţin că numele lui Fodor Zsolt apare pe lista sponsorilor organizaţiei de tineret a UDMR Cluj.

Cine este Fodor Zsolt

În anul 2014, Fodor Zsolt era plasat pe locul 15 în topul celor mai influenţi români cu afaceri în yona de IT, care are doar 25 de poziţii. Omul de afaceri are 42 de ani şi deţine mai multe societăţi comerciale care au o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de euro.

Fodor Zsolt şi soţia acestuia Silvia, sunt patronii societăţii comerciale Euro GSM. Tot în anul 2014, soţii Fodor au fostplasaţi în Top 300 al celor mai bogaţi români pe locul 226, cu o avere de 25 de milioane de euro.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: