Evenimentul Zilei > Social > Milioane de români, puși la plată. Proprietarii trebuie să scoată mulți bani din buzunar
Milioane de români, puși la plată. Proprietarii trebuie să scoată mulți bani din buzunar

Milioane de români, puși la plată. Proprietarii trebuie să scoată mulți bani din buzunar

Potrivit unui proiect de lege adoptat marți, proprietarii vor fi obligaţi să aducă o serie de îmbunătățiri caselor și anexelor lor, care presupun costuri însemnate.

Dacă aceste obligaţii nu sunt respectate în termenele notificate de primar, de 30 de zile, sau de persoanele împuternicite de acesta, primarul poate aproba executarea de către autoritatea administraţiei publice locale a acţiunilor de curăţare şi igienizare, dar pe cheltuiala proprietarilor notificaţi.

Plătești amendă să-ți recuperezi mașina

De asemenea, instituţiile şi persoanele fizice şi juridice au obligaţia să nu ocupe domeniul public cu vehicule în afara spaţiilor marcate expres de administratorul domeniului public. În caz contrar, dacă un vehicul staţionează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, Poliţia locală poate dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului. Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează pe durata a 24 de ore, mai prevede proiectul.

Totodată, ridicarea vehiculului nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează, în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane. Deputaţii au mai stabilit că transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate, respectiv contravaloarea operaţiunii de ridicare.

 

PAGINA ANTERIOARA