Amenzi mai mari pentru petrecăreți. Ce riști dacă îți deranjezi vecinii de bloc

Amenzi mai mari pentru petrecăreți. Ce riști dacă îți deranjezi vecinii de bloc

Petrecăreții care își deranjează vecinii vor încasa amenzi uriașe și, în cazul în care nu se liniștesc, pot fi pedepsiți cu muncă în folosul comunității.

Petrecerile zgomotoase, cu muzică dată foarte tare și manifestările zgomotoase îi va costa scump pe petrecăreți. Organizatorii de petreceri în spații deschise sau care nu sunt izolate suficient, aflate în vecinătatea locuințelor, în blocuri de apartamente, ori în apropierea spitalelor, căminelor, școlilor etc. vor fi drastic sancționați dacă își deranjează vecinii.

Amenzile pentru cei care organizează petreceri zgomotoase și își deranjează vecinii s-au dublat, datorită unor modificări legislative, și pot ajunge până la 3.000 de lei.

Potrivit modificărilor aduse Legii nr. 61/1991, tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00 și 08.00, precum și în intervalul 13.00-14.00 va fi sancționată cu amenzi între 2.000 și 3.000 de lei. Acestea sunt mult mai mari, comparativ cu cele aplicate până acum care se încadrau între 500 și 1.500 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amenzile pot fi aplicate alternativ cu obligarea la prestarea a 70-120 de ore de muncă în folosul comunității.

Sunt vizați cei care organizează petreceri, în localuri sau în locuințe și care dau muzica la intensitate mare, dar și cei care execută diverse lucrări de reparații și folosesc echipamente zgomotoase.

În plus, persoanele care, în ciuda amenzilor primite, recidivează  într-un interval de 24 de ore, vor putea fi pedepsite nu doar cu amenzi, ci și cu muncă în folosul comunității. În cazul acestora amenzile vor crește de la 3.000 lei la 6.000 lei sau vor fi obligați să lucreze între 100-150 de ore în interes public.

Amenzi mai mari vor fi aplicate și pentru faptele de amenințare în locuri publice, proferarea de injurii sau de expresii jignitoare ori tulburarea liniștii publice prin producerea de zgomote cu orice aparate sau obiecte ori prin strigăte sau larmă. În aceste cazuri, sancțiunile au fost mărite la 500 – 1.500 de lei amendă sau prestarea a 50-100 de ore de muncă în folosul comunității.

Câteva soluții simple ca să scapi de oboseală

Ministrul Muncii a lămurit dilema. Cât înghit pensiile speciale de la buget

Orban, noi precizări despre deschiderea hotelurilor și restaurantelor

Ministrul Sănătății, avertisment fără precedent: „Dacă nu respectăm regulile…”