Trăim într-o lume agitată, zgomotoasă, muncim mult, ne consumăm psihic din cauza grijilor și nu mai reușim să ne odihnim. În fiecare zi ne trezim din ce în ce mai obosiți, iar pentru a face față solicitărilor apelăm la tot felul de suplimente, cafea, energizante, medicamente, unele destul de nesănătoase. Există câteva soluții pe care le putem urma fără efort, care ne ajută să scăpăm de oboseală.
Dacă te simți tot timpul obosit, slăbit și fără chef, este bine să știi că ai probleme. Chiar dacă nu este vorba de o afecțiune de sănătate, oboseala accentuată îți afectează viața zilnică și îți produce suferință. Un program solicitant la muncă și nu numai, prea multe sarcini de rezolvat în fiecare zi îți pot provoca o stare de oboseală cronică, pe care o poți evita apelând la câteva proceduri simple și eficiente.
Prima recomandare pe care o fac specialiștii, în astfel de situații, logic, este să te odihnești suficient. Cei care studiază fenomenul recomandă în medie opt ore de somn, ca să te refaci după o zi obositoare. Nu este bătut în cuie, fiecare organism are nevoile sale astfel că, pentru unii sunt suficiente 6 ore de somn pe noapte, iar alții nu se simt refăcuți nici după 10.
Ideal este să-ți dai seama singur de câte ore de somn ai nevoie ca să te simți revigorat și, în funcție de acest lucru să-ți programezi timpul de odihnă. Pentru aceasta trebuie să știi că atât timp cât te simți în formă și energic pe timpul zile, nu ai probleme cu somnul.
În cazul în care simți nevoia, să tragi pe dreapta, deși este abia ora prânzului, înseamnă că nu ai dormit suficient și trebuie să-și reglezi programul de somn. Dacă vei reuși, atunci starea ta se va îmbunătăți considerabil.