Deşi în timpul mandatului de președinte Donald Trump a renunțat la salariu, nu se întâmplă același lucru cu pensia prezidențială.
Fostul președinte
Donald Trump a primit aproximativ 65.600 de dolari începând cu luna ianuarie, scrie Business Insider, citând un purtător de cuvânt al Administrației Serviciilor Generale.
Din ianuarie, Donald Trump ar fi încasat peste 65.000 de dolari pensie, în ciuda faptului că și-a donat anterior salariile către agenții federale, cum ar fi Serviciul Parcurilor Naționale, deoarece nu ar fi dorit să ia banii contribuabililor.
Trump, pus la zid pentru pensia primită
La patru luni de la ieșirea din funcție, se pare că s-a răzgândit şi a acceptat să încaseze pensia de mii de dolari, chiar dacă valoarea averii sale se ridică la aproximativ 2,4 miliarde de dolari, conform Forbes.
Subiectul a ajuns în atenția oamenilor, deoarece, deși un fost președinte este obligat să primească un salariu conform Constituției SUA, odată ce a părăsit funcția, nu trebuie să accepte o pensie.
Foștii președinți pot accesa o pensie prin Legea foștilor președinți, care a fost creată în 1958. Această legislație veche oferă foștilor președinți precum Trump posibilitatea de a primi o pensie egală cu salariul unui secretar de cabinet. Începând cu anul trecut, aceasta era de 219.200 dolari pe an şi, se spune, că pensia începe de îndată ce o persoană părăsește funcția.
Soţia unui fost președinte poate primi pensie pe viață de 20.000 de dolari, dacă nu are altă pensie de la stat
În luna după ce a părăsit funcția, protecția pentru cei trei copii mai mari ai săi - Eric, Ivanka și Donald Jr - ar fi costat 140.000 de dolari. Înregistrările obținute de grupul de supraveghere Citizens for Ethics and Responsibility din Washington (CREW) au arătat că, în februarie, agenții serviciului secret au depus 140.975,14 dolari în chitanțe pentru călătoriile celor trei membri ai familiei lui Donald Trump.
Nu este clar dacă fostul președinte Trump a păstrat pensia sau a donat-o, scrie
unilad.