Evenimentul Zilei > Monden > Miliardarul care i-a fost partener lui Michael Jackson a dat lovitura! Oficial
Miliardarul care i-a fost partener lui Michael Jackson a dat lovitura! Oficial

Miliardarul care i-a fost partener lui Michael Jackson a dat lovitura! Oficial

Fostul consilier de afaceri al lui Michael Jackson, miliardarul Ron Burkle, a cumpărat recent celebrul domeniu Neverland pentru numai 22 milioane de dolari.

Iniţial, pentru celebra proprietate care i-a apartinut celui supranumit The King of Pop fusese scoasă la vânzare pentru 100 milioane de dolari. Totuşi, din cauza scandalurilor de care l-au atins pe Michael Jackson, preţul a scăzut considerabil în anii ce-au trecut, iar miliardarul Ron Burkle a profitat la maximum.

Cel care a cumpărat ferma din California este cofondator al firmei de investiții Yucaipa Companies și coproprietar al Soho House. Wall Street Journal a confirmat că miliardarul a cumpărat imensul conac şi terenurile din Los Olivos, situate la aproximativ 40 de mile de Santa Barbara.

Neverland avea şi cale ferată

În 1987, când a cumpărat terenul de 11 km2 pentru construirea fermei Neverland şi a domeniului ce includea, printre altele un parc de distracţii, o grădină zoologică şi o cale ferată, The King of Pop a fost inspirat de romanul „Peter Pan” al lui J.M. Barrie.

Ferma a dispărut din prim-plan când Jackson a fost afectat de acuzațiile că acolo ar fi abuzat sexual mai mulţii copii problemele financiare și. Se întâmpla în Ranch-ul a ajuns pentru prima dată pe piață cu un preț de 100 de milioane de dolari în 2015, la șase ani după moartea lui Jackson din cauza unei supradoze de droguri.

Dar trecutul său tulbure a făcut dificilă vânzarea, astfel că în ultimii cinci ani prețul a fost redus în mod repetat. În 2017, a fost redus la 67 milioane USD, înainte de a înjumătăți din nou la 31 milioane USD în 2019. Burkle a făcut o afacere plătind aproximativ o cincime din prețul cerut inițial și doar puţin faţă de suma de 19,5 milioane de dolari plătită de Jackson pentru fermă în 1987.

Neverland nu mai este ce a fost odată

Miliardarul este acum proprietar al domeniului de 2.700 de acri, completat de conacul de 12.000 de metri pătrați în stil Normandia. În afara casei principale, ferma are 21 de structuri, inclusiv mai multe pensiuni și un cinematograf de 50 de locuri. Există şi mai multe facilități pentru fanii sportului: cabană cu piscină, teren de baschet și teren de tenis.

Totuţi, mai multe dintre faimoasele dotări de pe vremea lui Jackson au dispărut de mult timp, deoarece administratorii moșiei au încercat să se distanțeze astfel de acuzațiile de abuz. Parcul de distracții a dispărut, iar la fel s-a întâmplat şi cu animalele exotice, inclusiv cu urangutanii și elefantul Gypsy.

În timp, moșia a fost redenumită Sycamore Valley Ranch, dar încă are iconicul ceas din gazon Neverland, urmărit de trecutul său tulbure. Jackson a oferit proprietății abordări fanteziste pentru ca tinerii săi fani să se bucure când o vizitau.

În 1993, cântăreţul a fost acuzat că a molestat 4 copii, inclusiv un băiat de 13 ani. Apoi, în 2003, polițiștii din Santa Barbara au percheziţionat Neverland pe fondul unor noi acuzații de molestare a copiilor. Jackson a fost judecat și achitat de toate acuzațiile în 2005.

Ultimele acuzaţii de abuz

În 2009, The King of Pop a murit în vârstă de 50 de ani, din cauza unei supradoze de droguri, într-o casă din cartierul Holmby Hills, Los Angeles. Acuzaţiile au continuat mult timp după moartea sa, în prim-plan venind două presupuse victime, Wade Robson și James Safechuck, care au intentat procese împotriva moșiei lui Jackson în 2013.

Burkle l-a cunoscut foarte bine pe Michael Jackson

În 2016, noile detalii dintr-un raport al poliției din Santa Barbara, utilizate în procesul din 2003, susțineau că polițiștii au găsit un dulap cu trei încuietori într-o casă de oaspeți. Acolo erau numai fotografii ale băieților goi și jucării pentru copiii din fermă.

Anul trecut, Robson și Safechuck s-au pronunțat într-un documentar de pe Netflix „Leaving Neverland”, susținând că au fost abuzați de vedeta pop când erau băieți. Ei au vorbit despre câteva presupuse incidente care ar fi avut loc la Neverland. După achitarea din 2005, Jackson nu s-a mai întors la fermă.

Tot atunci, din cauza problemelor financiare, el n-a putut restitui un împrumut garantat cu domeniul Neverland. Trustul de investiții Colony Capital a devenit astfel coproprietar al fermei în 2008. Burkle era consilier de afaceri al vedetei pop în momentul în care Jackson avea probleme cu banii.

sursa: dailymail.co.uk